På tredje dagen uppstånden igen…

Alltså. Bli inte gammal. Åtminstone inte gammal och sjuk. Och blir du gammal och sjuk så se då får bövelen till att du har friska anhöriga runt omkring dig som kan ta kriget med myndigheterna. Jag fullkomligt kokar inombords och bara måste spy ur mig lite frustration:

Min mormor har hjärtsvikt och behöver en hjärttransplantation. Hon har nyligen haft några små hjärnblödningar sk " Tior" och förmodligen till följd av en av dem ramlat och krossat sitt ena ben.

Rätt sjuk med andra ord.
 
Hon har legat ett tag på Gävle lasarett och varit så pass illa därann att man för två veckor sedan ringde till mamma och förberedde henne på att mormor skulle dö eftersom hon aldrig vaknade efter operationen av benskadan och inte verkade komma att göra det heller. Varpå mamma ringde mig och vi började ställa in oss på att hon skulle dö om nån dag eller två.

Men hon är seg som få, mormor.

Så på tredje dagen var hon uppstånden igen ifrån de döda och kunde någorlunda vaket berätta om sina äventyr på andra sidan…  (bokstavligt talat).
Så pass pigg var hon också att hon insåg att hem till sin lägnehet skulle hon inte komma igen eftersom hon inte får stödja på benet på minst 2 månader och det inte går in vare sig bår eller rullstol i hennes lägenhet.

Men se det tyckte handläggaren på kommunen! Hem med tanten, sätt henne i rullstol ändå. Att lägenheten inte är anpassad skulle minsann de anhöriga ha tänkt på tidigare! Dvs planera bodenet utifrån att man ska hamna i rullstol alltså, tycker de på Ovanåkers kommun.

"Det finns ingen plats på något boende. Hon MÅSTE hem. Det MÅSTE gå. För sådana är våra REGLER".

Nu har ju mormor ändå tur som har barn som bråkat sig skogstokiga i flera dar för att rätt anpassad vård och boende ska ges till henne för till slut har de också lyckats och hon har fått plats där hon behöver.

Men hade hon inte fått det och hade hon inte haft anhöriga som fört hennes talan, så hade hon ändå helt sonika flyttats från sjukhuset -utan någon vettig stans att ta vägen. Förmodligen på köpet ruttnat ensam, fånge i sin säng utan att ens kunna gå på toa när hon behöver. Respekt…

Jamen ska det VARA så?! VA?! VA! 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.