Glädje

Här om kvällen provade jag av nån anledning lite kläder hemma. Till min lycka kunde jag plötsligt ha två av mina favoritbyxor som legat nerstoppade i en pappåse rätt länge pga att de krympt… I samma påse låg fler plagg som jag med nyvunnet självförtroende naturligtvis var tvungen att testa. Bland annat ett par, i mina ögon skitsnygga, rutiga brallor.

Wilma satt på sängen och iakktog min framfart. "Men kolla! Jag kan ju ha dem också! Fast ja liiiite knepigt i midjan kanske men det går"! -Sa jag förtjust med önskan om hjärtligt medhåll från dottern. Det uteblev och jag insåg snabbt att detta nog var bland det fulaste hon hade sett. Det bekräftades med orden: "Alltså. Mamma. De där brallorna…jag tänker på en gammal farbrors hatt – och så är du tanten som hör till".

Jag behöver kanske inte säga att de byxorna lades ner i påsen igen?

Lite glad fick jag bli i alla fall. -De andra paren godkändes dessutom. Och mycket glad blev jag åt att mina hyacinter äntligen börjar slå ut! De har världens mest underbara doft enligt mig och jag kan stå långa stunder och likt Ferdinand bara… bara lukta på blommorna…

 Mina julfavoriter

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.