Uppdrag granskning…

Jag blir så arg så det faktiskt på riktigt känns som att det brinner i huvet på mig!

Om vi säger så här -självklart rent hypotetiskt…
En person som haft hjärtinfarkt får ca 4 månader senare en ny sjukdom. Personen hamnar efter flera anfall och enbart behandling i form av smärtstillande, på lassa med dropp, syrgas, intravenöst penicillin, hemska smärtor och hög feber. Mycket sjuk.

Patienten borde opereras snabbt, det är man mycket överens om på sjukhuset, men det vågar man inte -för kom ihåg detta är en hjärtpatient proppad med blodförtunnande mediciner.

Man tar blododlingar och är hela tiden i direktkontakt med hjärtiva. Man är dessutom orolig för lunginflammation eftersom patienten har så ont att han inte kan andas ordentligt. Annalkande blodförgiftning är inte heller otroligt när man tittar vidare.

Efter ytterligare maxdos på morfin utan att det hjälper kommer man så på att man kan sätta ett dränage på patienten och skjuta upp operationen till… låt oss säga hösten.
Och sen. Sen tänker man skicka hem personen i fråga.

Jag hoppas innerligt att det är ett missförstånd och att det i själva verket är morfinpåverkan som gör att den här informationen nått anhöriga. För är det på riktigt det som patienten -självklart rent hypotetiskt- har meddelat då… då… vet jag inte riktigt vad jag tycker längre om den fantastiska svenska sjukvården.

Kunde jag på egen hand utföra ett Uppdrag Granskning skulle jag göra det.

Man får inte behandla människor hur som helst bara för att de är sjuka och inte kan försvara sig. Så det så.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.