Den sponsrade maten

Igår var en av nyheterna i Sverige att LCHF-"dieten" är sponsrad av den amerikanska köttindustrin. Och alla som äter enligt den "metoden" skulle minsann skämmas för att det påverkade miljön negativt.

Jag är säker på att någon annan industri sponsrat de indoktrinerade matvanor som är ansedda som "de rätta" också. De som för det allra första innebär att vi ska akta oss för fett och dessutom säger att vi behöver en massa jäst, fibrer och mjöl för att leva ett normalt matliv. Men till detta finns kanske anledningar jag inte förstår.

Jag har valt att till den mån det är möjligt, undvika mjöl, socker och kolhydrater och byta ut detta mot mer rent fett och protein.

Alla måste själva upptäcka fördelarna med att dra ner på socker och tillsatser i sin mat. Jag för egen del har, på de sex månader jag ätit så här, blivit av med blodsockerfall, ojämnt humör, 13 kilo och konstanta magproblem. Min mamma som är sjukpensionär pga en kronisk sjukdom, ME/CFS, har blivit så mycket bättre sen hon ändrade matvanor.

Utan kolhydratrik kost blir det inte samma insulinpåslag för kroppen att ta hand om som innebär att den bara vill ha mer o mer sött och därmed gå på högvarv hela tiden. Varför debatterar man ens lämpligheten i att ge kroppen rena livsmedel istället för processad mat som skräckexemplet margarin till exempel. Det finns tydligen till och med gränsvärden för hur mycket BENSIN det får finnas i margarin.

Min kost må vara sponsrad men jag ger mig fasen på att det är den andra varianten också.

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.