Maria Lindvall (L) socialliberal politiker

FiSK

Vi liberaler har alltid haft duktiga och uppmärksammade ledamöter på olika nivåer inom kyrkans ledning som många gånger framgångsrikt drivit våra frågor. Vi företräder alla folkpartister och andra liberaler i kyrkovalet men inte riksdagspartiet Folkpartiet trots att vi kallar oss FiSK som är en urgammal religiös symbol. FiSK står för Folkpartister i Svenska Kyrkan. Vi har ett program som bland annat:

  • betonar folkkyrkans ansvar för alla sina medlemmar,
  • vill satsa på undervisning av barn och unga så att människor får möjlighet att ta ställning för eller emot,
  • vill ha personval i större utsträckning,
  • vill införa möjlighet att i vissa fall välja församling och
  • betonar kyrkans sociala ansvar för människor i utanförskap.

 

Inom FiSK i Umeå stadsförsamling vill vi att:

  • Stadskyrkan får utvecklas till ett kyrkomusikaliskt centrum i Norrland,
  • att en ny församlingsgård byggs vid Västra Kyrkogatan dvs bredvid stadskyrkan.
  • den värdefulla verksamheten vid stadsdelskyrkorna i Ersboda, Västerslätt och Ersmark bevaras,
  • alla ska känna sig känna sig välkomna i stadsförsamlingen oavsett kön, ålder, sexuell läggning, hudfärg, bakgrund eller social status,
  • att kyrkans sociala arbete, diakonin, bör prioriteras och ges tillräckliga resurser. Den sociala gemenskapen inom kyrkans ram bör förstärkas. Det är viktigt att skapa möjlighet till möten mellan olika människor. 

 

Utnyttja gärna Din rätt att rösta liberala värderingar i kyrkovalet den 20 september. Varje röst har utifrån flera olika aspekter stor betydelse – särskilt Din!

 

På www.fiskarna.net kan du läsa mer.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Lindvall

    Svar till Ingemar Wincent (2009-09-18 00:16)
    Hejsan Ingemar!
    Jag har inte haft möjlighet att läsa Ditt inlägg på min blogg så snabbt som du kanske har förväntat dig. Dessutom gör jag dig kanske besviken eftersom jag måste be att få återkommer lite senare idag med mitt svar. Jag vill gärna läsa de inlägg du skrivit tidigare! Det är ju även en förutsättning för att kunna svara Dig.

    Kort kan jag i alla fall omgående säga att jag inte kommenterar uttalanden från andra medlemmar i FiSK genom att på något sätt gå i polemik med dem via din blogg. Jag antar att detta inte heller var din avsikt men vill vara fullständigt klar på den punkten. Därför hoppas jag att vi är ense om att det svar du förväntar di och det jag senare lämnar dig senare är mina åsikter över de ämnen som du tagit upp i dina blogginlägg och som andra i min FiSK-grupp har uttalat sig om.

    Mvh,
    Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.