”Grädd”-stuvad vegpytt till middag?

Det blev det i alla fall för mig denna onsdagskväll.

En lättlagad variant där jag tolkat ordet "pytt i panna" som egentligen vad som helst som slängs i samma stekpanna. Vardagsgott, nyttigt och bra för miljön. Dessutom är den, hör och häpna, "grädd"-stuvad! Här har ni receptet för 2 portioner:

"Grädd"-stuvad vegpytt

100g färska och skivade champinjoner

20 cm strimlad purjolök

1 halv paprika i bitar

1 burk kikärter

3 soltorkade tomater skurna i bitar

2 msk dinkelmjöl alt. vetemjöl

1 dl Oatly havrebas

1 halv ekologisk grönsaksbuljongtärning

salt, peppar och örtkryddor


Börja med att fräsa champinjonerna och purjolöken i t ex rapsolja.

När de avgett lite vätska så stoppa i paprika, kikärter och de soltorkade tomaterna, värm upp.

Strö sedan mjölet över fräset och rör ihop.

Tillsätt ca 1 dl havrebas eller annan lite lättare matlagningsgrädde (t ex ICA Gott Liv).

Dryga ut med vatten om det behövs, smula i buljongtärningen och krydda efter smak.

Här är den serverad med fullkornscouscous men passar bra som krämig pastasås också!


 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.