Mangoldsallad med päron och zucchini
Var på ännu en kräftskiva i helgen. En kräftskiva utan en enda stackars kräfta. Helt vegetariskt och det fanns en massa gott! Efter en tur i trädgården kom jag in med ingredienser till en saftig och smakrik sallad med mangold, päron och zucchini som vi tog med till festen.
Mangoldsallad, 4 port
200 g strimlad mangold
1 zucchini i stavar
2 urkärnade päron i klyftor
0,5 dl rostade pumpafrön
1 stort knippe persilja, hackad
rapsolja
flingsalt
o,5 dl kallpressad rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1. Fräs mangold i rapsolja ca 1 min. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
2. Fräs därefter zucchini och päron ca 3 min. Lägg ovanpå mangolden.
3. Blanda ihop olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrette. Ringla över salladen.
4. Toppa med de rostade pumpakärnorna och persiljan.
Senaste kommentarerna