”Grädd”-stuvad vegpytt till middag?
Det blev det i alla fall för mig denna onsdagskväll.
En lättlagad variant där jag tolkat ordet "pytt i panna" som egentligen vad som helst som slängs i samma stekpanna. Vardagsgott, nyttigt och bra för miljön. Dessutom är den, hör och häpna, "grädd"-stuvad! Här har ni receptet för 2 portioner:
"Grädd"-stuvad vegpytt
100g färska och skivade champinjoner
20 cm strimlad purjolök
1 halv paprika i bitar
1 burk kikärter
3 soltorkade tomater skurna i bitar
2 msk dinkelmjöl alt. vetemjöl
1 dl Oatly havrebas
1 halv ekologisk grönsaksbuljongtärning
salt, peppar och örtkryddor
Börja med att fräsa champinjonerna och purjolöken i t ex rapsolja.
När de avgett lite vätska så stoppa i paprika, kikärter och de soltorkade tomaterna, värm upp.
Strö sedan mjölet över fräset och rör ihop.
Tillsätt ca 1 dl havrebas eller annan lite lättare matlagningsgrädde (t ex ICA Gott Liv).
Dryga ut med vatten om det behövs, smula i buljongtärningen och krydda efter smak.
Här är den serverad med fullkornscouscous men passar bra som krämig pastasås också!
Senaste kommentarerna