Väldigt konstigt

 att nu när jag börjar forska mer djupgående om detta med små byars  och kommuners marknadsföring så hittar jag ingen som inte har fantastisk natur, är företagsvänlig eller allmänt bra att bo i. T.ex. Torsås kommun:

"Det finns egentligen få anledningar till att inte bosätta sig i Torsås. Här finns en taggig och spännande kustremsa, böljande fält som möter horisonten och en majestätisk storskog. Här finns också all den tänkbara service invånarna kräver eller är vana vid.
Här finns en närhet till kontinenten, närhet till städerna Kalmar och Karlskrona. Här finns bredband som når alla i kommunen och här finns möjlighet att bedriva högskolestudier på plats i Torsås."

Eller som Framtidsbyarna i Skellefteå kommun:

"Andersberg, Björnberg, Bergliden, Bjurfors, Brännvattnet, Djupliden, Nyfors, Orrliden, Stenliden, Skråmträsk och Valliden heter byarna som tror på framtiden."

Det är ju bra, men är det någon som vet vad en genomsnittsvilla i Skellefteå kommun kostar? 932000 kr. (Umeå kommun 2160000kr). Jag hittade hus i den bygden med 5 ha mark för 200000 till salu. Hela Skellefteå kommun är jättebra bomarknad. För den som vill köpa. 

Det är bra man tror på framtiden- men det måste vara extremt svårt att få folk att flytta dit där bara tron finns och inga jobb. Visserligen billiga hus, men de går aldrig att räkna med att man kan sälja. Om man nu inte skulle få ett jobb som varar där i Orrliden…

Lite mer svammel: "Att stå stilla är detsamma som att gå bakåt – Arvika är en kommun i rörelse framåt. I Arvika finns också en förmåga att skapa något nytt när gammalt går i graven. Och det som skapas håller hög kvalitet. Vare sig det handlar om konst och musik eller tjänster och industriprodukter. Det finns också en hög livskvalitet i kommunen, där närhet mellan människor ger trygghet och en balans i tillvaron."

Vem har svamlat ihop detta? Kanske samma som brainstormat och till slut krystat fram det genialiska:

Årjäng- Vackrast och vildast i Västra Värmland

Min personliga favorit just nu efter detta byaforskande är ändå byn Gubbhögen alldeles vid Flåsjön. Vilka namn! De är i Jämtland, förstås. Jämt och ständut detta Jämtland

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.