Apropå arbetsförmedlingen, ja.

 Den där myndigheten som t.ex. har arbetsmarknadsutbildningar som ska vara anpassade efter tidens krav. Konstigt bara att de kraven är samma som när jag gick  på AF första gången 1977. Svetsare, lastbils- och bussförare, industriarbetare, lokförare, omvårdnad, restaurangbiträde….

Konstigt också att man inte får veta när deras kurser med succesiv antagning kan tänkas börja- eller om de ens blir av. De kan nämligen inte se i sitt eget system hur många som anmält sig. Det kan man få reda på med ett par veckors varsel.

Det skulle sättas en jättepress på oss arbetslösa. Press my ass! Jag gick dit 2 nov-09, och skulle komma tillbaka i april! Fick tjata mig till en tid i januari. Var tvungen att redovisa 5-10 jobb jag skulle ha sökt fram till juni. Jojo. Stenhårt. 10 ansökningar på 8 månader. Herregud, man måste ju leva- det är klart man söker allt man kan. 

Jag tror det var mitt i sommarn så frågade en förmedlare om jag hade kollat på deras hemsida. Öhhh- platsbanken? Den kollar man varenda dag från det man tror att man blir arbetslös, även c:a 5 hemsidor typ manpower, adecco och Statoil, Granngården, K-Rauta till, även gamla jobb.

Tror jag blivit anvisad att söka typ 3 jobb på hela tiden. Konstigt att man särskilt när som jag att man har olika kompetenser och dessutom söker många jobb utan erfarenhetskrav bara kan registrera 4 olika yrken på deras dator (alltså där informationen om mig samlas för att de lätt ska kunna matcha mig mot jobb de får in).

Konstigt att de måste anställa fler och fler förmedlare ju färre jobb det finns att förmedla. Särskilt som förmedlarna inte är så bra på att vägleda en ens inom deras egna utbildningar.

Det är som en modern saga- man kan knappt tro det.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.