Modetips

 för alla er som inte hittat er stil. Det är svårt att hitta sin egen stil. Vad välja? Vilken personlighet vill jag visa att jag har för mina medmänniskor idag? Vilka signaler vill jag ge?

Vissa dagar vill man kanske sända ut starka signaler om att man är på väg nedåt i karriärstegen, mår illa och känner sig grovporig. Då kan det vara bra att ha följande attiraljer till hands: En alldeles för mörk foundation, lite olja att ha i håret, säckiga och utnötta joggingbyxor (en klar bristvara som alla håller i stenhårt, men prova hos singelgrannen) T-shirt med hårdrocktryck och pannband i cerise. Rostig militärcykel bör ledas sakta till detta, helt utan värdighet eller spänst.

Även om du trotsigt säger "jag vill inte bry mig om vilka signaler jag sänder ut. Jag vill vara mig själv och ha rena och bekväma kläder" så måste du ändå tänka dig för. Hela din framtid kan stå på spel. Vill du verkligen stå i hissen där morgonen när Han kliver in i hissen och se ut som om du var på väg till stallet? Närsomhelst kan en karl dyka upp som både kan respektera dig och skura badrum- och så står du där som ett fån utan kajal och med din syrras urvuxna jeans. Tror du att du får någon mer chans till lycka och tillfredsställelse, kanske?

En del kvinnor gillar att sända ut beiga signaler. "Jag är snäll och flexibel. Medgörlig. Se min ljusbruna byxdress med matchande halsband." Låt dig inte luras av sådana åklagar-trainees. Dom har vassa armbågar och hörntänder och andra farliga kroppsdelar…

Andra dagar vill man go wild and crazy. Då kan man ta leopardmönstrat förutsatt man är under 9 år, annars petrolfärgad top, svarta trånga byxor, valfritt trosor eller ej förutsatt att man är en bra bit äldre än 9 år och pushup-bh. Kajal och ormskinnsväska och till detta en liten Alfa Romeo Spider 1968. Röd.

Ibland när du bläddrar igenom din garderob känner du en smärre existensiell kris storma över dig. Det är normalt. Det ingår i en fas när du ska hitta din personliga stil. Det betyder inte att kläderna du har passar någon som är 15 år yngre eller att du är för stor för dom. Tänk kreativt, det här är du, nu! Du är en stark och självständig kvinna- inte lika lyckad som Tilde de Paula, men snäppet bättre än….Linda Nyberg. Hon som gör tv-program om monarker.

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.