Zkulle påstå att

mitt äppelvin blev ganzka bra. Ztarkt.

Apropå hemmagjort vin, så pratade min pappa och jag om en sak häromdagen. Vi har mycket intellektuella, spirituella, analytiska, rebelliska, högtravande och briljanta konversationer. Zka ni vetta! 

Jo- vi pratade om att socialdemokratin- eller egentligen arbetarrörelsen- har totalt gett upp alla tankar om att hjälpa/styra/utveckla vanliga människors förmåga och möjligheter att bli självständiga. Förr fanns Per-Albin torp och egna hem, som folk kunde bygga med statliga lån, och som gav dem en stor möjlighet att klara sig själva. Men idag ser vi intet av detta. Även har vi förlorat mycket kunskap.

Vi skulle behöva få möjlighet att lära oss och att kunna göra saker vi behöver. Odla till husbehov, hålla olika husdjur, väva, sy och laga kläder som tål att nötas, fixa enklare elfel och enklare fel på bilen, cykeln eller mopeden, tilläggsisolera huset, underhålla fastigheten, upptäcka och åtgärda fuktskador i våtrum i ett tidigt stadium, laga god och nyttig och billig mat, ta vara på det naturen ger, installera solfångare, driva företag, m.m…

Varför slår sig arbetarrörelsen till ro med att vi ska bo i lägenheter i staden, som visserligen var jättelyxiga på 60 och 70-talet, men som är dåliga och opraktiska- ja tillochmed hälsovådliga idag? Vi ska liksom bo där med våra barn, gå till jobbet och hoppas att vi får behålla det. Tror ingen längre på sin egen förmåga?

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.