Hittade en höjdare

 inom platsannonserna igen, hör här, bara: "Som person är du självständig, levererande, kreativ och med stark drivkraft. Du har god samarbetsförmåga och kan skapa förtroende och långsiktiga relationer. Du har god förmåga att arbeta med förnyelse och utveckling av föreningslivet och arbetsrutinerna. Du ser det som en utmaning att arbeta i en stad som ständigt utvecklas och kan även se de långsiktiga utvecklingstendenserna samtidigt som du hanterar de dagliga frågeställningarna på ett så effektivt sätt som möjligt."

Det är Umeå kommun som vill ha en konsulent. Jag gillade särskilt biten med utmaningen i att arbeta i en stad som ständigt utvecklas. Hehe. Hur märker man det rent praktiskt, till skillnad från en stad som står helt stilla? Flyttar sig torget från dag till dag som nån slags Harry Potterskola, eller är det en ständig ström av omvälvande nya intryck och idéer, eller byts ens arbetskamrater ut i en rasande fart?

Dumma formuleringar inspirerar till korkade frågor, och jag tar mig en ordentlig koll i universitetens utbud av företagsekonomikurser och drömmer om storstilad karriär..

Förresten fanns det en till skojig formulering i den där plats annonsen: "Umeå är Europas kulturhuvudstad 2014 – ett uppdrag som bland annat innebär att vi ska synliggöra Europas, Sveriges och Umeås kulturrikedom och mångfald. Kärnvärdet är medskapande. Det är så långsiktighet nås."

Vi i Umeå kommun kan se an mot ett otroligt spännande, utvecklande och nyskapande år 2014. Ja, det blir säkert både lärorikt och inpsirerande, både medskapande och delaktighet, både synliggjort och marknadsfört, både dynamiskt och långsiktigt.

Härligt för oss som levt i kulturellt mörker i Västerbottens små byar och suttit och kretat på våra högst odynamiska björkbitar och vävt våra torftliga egendesignade trasmattor i våra vedeldade kök, utan korrekt kompetent vägledning från de som hava en rekorderlig examen i något relevant ämne såsom sociologi, litteraturvetenskap eller etnologi.

Nu ska jag skriva verscher för vanlia männschor!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.