Hemma hos pappa

 i stan sitter vi soffan och tittar på en film. Det är väldigt ruschigt och bullrigt i stan, hunden blir alldeles yr. Man måste liksom tänka på hur man går för allting svischar förbi i en rasande fart. Jag känner mig som ett UFO- eller en urgammal urlantis. Går runt och är i vägen och tittar på allt med stora ögon, man kan knappast tro att jag är uppvuxen i Stockholm, som jag bär mig åt

Men det är ju trevligt i hans lägenhet i allafall, och man hör bullret från E4:an litegrann, bara såpass att det känns smått kontinenalt. Om man blundar på hans balkong på sommaren kan man tro man är i Nizza. 

Jag har börjat en kurs i administration och ekonomi, räknar och läser och trots alla fadäser så beräknar jag vara klar till jul. Då kan jag bolla med viktiga siffror i reskontran och likviditetsanalyser medan ni andra står ute och fryser under gatlampans sken- om den nu lyser!

Det är personalhantering, inköp, arbetsrätt och ansiktstvätt, det rockar fett, jag blir så svett. Int gåre lätt, nä som en plätt ligg hjärnan där i djupa veck. Jag måste den uppväcka, och tanketrådar utsträcka för att fatta kalla fakta, budgetar beakta, man tuggar fradga och får balansrapporter utan stadga!

Hopp i säng, annars däng

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.