Gunnar Parment, Robertsfors

Alla ägg i samma korg

Det blev inget inlägg från mig direkt efter meddelanden från Element Six företagsledning om nedläggning av fabriken i Robertsfors inom två år. Jag gick som i chock hela dagen. Visserligen berörs jag inte på samma sätt eftersom jag inte är anställd av företaget, men jag får sannolikt se mina arbetsuppgifter förändras på sikt, fast det är omöjligt att veta idag på vilket sätt. Däremot berörs jag på samma sätt som hela bygden. Många av mina goda vänner arbetar på Element Six, andra har arbetat där tidigare. Många kommer att ha en besvärlig period framför sig.

För att försöka se någonting positivt när allt känns nattsvart, så lär framtidens arbetsmarknad i den här bygden vara mer spridd på mindre företag, och jag tror att vi på sikt går stärkta ut detta genom att inte ha alla ägg i samma korg. En mängd mindre och medelstora företag kan säkert ge en arbetsmarknad med mindre svängningar än vi haft historiskt. På längre sikt, och med målinriktade åtgärder, kan vi kanske gå stärkta ur krisen. Det är i alla fall det jag vill tro.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.