Shanghai (dag 68)

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Anledningen till det är att det inte har hänt så mycket, då jag mest väntat på lite olika besked. Efter elva dagar på sjukhus skrevs jag i onsdags ut och har sedan dess mestadels hängt kring mitt hotell och successivt ökat ansträngningsnivån. I går åkte jag in till city-kärnan en stund, väldigt trevligt efter att ha tillbringat i stort sett två veckor inomhus.

Vad händer nu? Ja, jag väntar bara på att åka hem. Läkaren jag haft kontakt med på min försäkrings alarmcentral, SOS International, bedömde att jag för säkerhets skull ska ha en läkare med mig på min hemresa, i fall det skulle finnas behov av syrgas. Faktum är att det är precis vad jag skulle ha haft på flyget mellan Brisbane och Bali, kan man ju konstatera i efterhand. Nu har jag ju behandlats och bör vara helt okej, men jag har inget emot att ta det säkra före det osäkra.

Om mer eller mindre exakt en vecka landar jag i Umeå. Vi kommer flyga härifrån kring lunchtid på fredag, via Köpenhamn och Arlanda. Kl 13.05 beräknas flighten anlända till Umeå.

Som det blev så väntar man ju bara på att få åka hem, men jag ska ändå försöka hinna med att se Shanghai, så gott som det går. Under de två snabba vistelser jag gjort i stadskärnan (jag bor avsides) har det ösregnat. Tacka vet jag regnperioder… Nåja, i morgon ska det enligt prognosen vara kalasväder. Då kanske jag kan fixa några roliga bilder till bloggen från världens mest folkrika stad!

Och jo, mitt visum går ut på torsdag. Jag kommer förhoppningsvis lyckas förlänga det med en dag på måndag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.