Singelbloggen

Ett meningslöst liv

Trots huvudvärk tog jag mig iväg till Korskyrkan för att fira gudstjänst. Jag vet ju att det kan kännas motigt men bli väldigt bra ändå. Och jag ångrar inte att jag for! Nej, tvärtom, det var en härlig stund med Jesus och vänner. Det var en välsignelse. Just ordet välsignelse betyder ju, som vi fick höra på gudstjänsten, "allt Guds goda". Att säga det till någon är som att kasta en vattenballong på någon, fast på ett bra sätt, och önska någon just allt Guds goda. Det är vår finurliga pastor Peter Samuelsson som finner så härliga liknelser.

Det var pastor Anton Carlsson som predikade idag. Återigen fick jag höra att vi får vår tid på jorden av nåd. Predikant Gunnar Åström sa precis samma sak i ett föredrag på Fridhem på Nyårsafton.

Att leva ett liv utan Jesus är ett meningslöst liv. Ett liv utan Jesus är som en julklapp med ingenting i. Det här är så viktigt så tänk på det riktigt (ord från en julsång som stämmer så väl med det Gunnar Åström predikade). Det är en lycka att vi är till, att vi lever och att vi är här! Det är en lycka att vi blivit friköpta från det liv vi ärvt från våra fäder, ett liv fullt med synd och elände, det är en lycka! Att vi är friköpta leder tanken till slaveri. Just det handlar det om säger Åström. Vi var slavar utan möjlighet att bli fria. Men Gud köpte oss fria. Det har skett genom att Gud sände Jesus som dog på korset för oss. Genom Jesu blod är vi friköpta från meningslöshet, från död och helvete.

Tänk att på årets sista dag få höra och begrunda Guds ord. Det är en lycka! Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker (Matt. 13:44). Det är inte guld som friköper oss från vår synd och skam, nej det är Jesu blod. Skatten är Jesus Kristus som överträffar alla annan rikedom. Det betyder att den som inte har pengar eller hög levnadsstandard ändå kan vara lycklig.

Gud söker inte perfekta människor. Han söker dig. Han frågar inte efter vad du har gjort utan han frågar efter att få förlåta dina synder och efter att få inbjuda dig i sitt rike. Han vill välkomna dig ur det meningslösa livet utan honom. Tänk att vara döpt i Faderns, Sonens och den Helige Andes namn. Gud tar aldrig tillbaks den tillhörigheten till honom. Guds löften står fast.

Anton Carlsson predikade idag om att vi ibland allt för lättvindligt avger löften. Gud varnar oss att göra det (Ordsp. 20:25). Det är farligt att först lova och sedan begrunda det vi lovat. Nej, vi ska först be över saker och sedan lova. Men en sak är säker – Guds löften sviker oss aldrig. Vi kan bryta löften, men det gör inte Gud. Anton berättade om att Gud lovar att en dag ska han göra allting nytt. Jorden ska bli fri från elände, synd och ondska. Vi ska få en ny jord, en ny himmel. Det kommer inte finnas någon död eller någon plåga.

Även om det gör ont att leva kan vi ändå glädja oss åt de löften vi fått av Gud avslutades predikan med.

Mitt hjärta flödar över av tacksamhet idag. Jag har så mycket att vara tacksam för och så mycket som glädjer mig. Även om det är jobbigt att huvudet värker. Tack, tack, tack Gud och alla vänner, de jag känner och inte känner, som berikar livet och gör det värt att leva.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.