Singelbloggen

Ett rent hjärta

Hur många har känslan över att ha något ont i hjärtat? Något ont som vi ångrar och vill bli av med. Alla som är ärliga mot sig själva borde kunna peka på det onda i hjärtat. Om vi gjort onda saker, betyder det att vi ÄR onda? Nej, det betyder bara att vi gjort något som inte var bra. Alla, som med ett ärligt hjärta ber Gud att få sina synder förlåtna, blir också förlåtna. Gud kan förlåta sådant som människor inte kan förlåta. För människan är fylld av ondska, bitterhet och andra känslor. Gud bygger inte sitt varande på känslor utan på sådant som består.

När Jesus gett dig förlåtelse är du syndfri. Gud ser på dig genom Jesus, som har tagit bort dina synder, och du är ofelbar. Sedan kommer vi ändå synda igen genom att tänka onda tankar, säga onda saker och göra handlingar som kommer ur det ondskefulla. Det gör vi för att vi är människor.

Kan en människa aldrig bättras då? Jo, genom att sträva efter det goda och arbeta hårt för det kommer vi utvecklas. Personlig utveckling. Det spelar ingen roll vart du är i livet och om du syndat "mycket" eller "lite" för alla synder är lika stora. I Guds värld rangordnar man inte synderna. Det är alltså lika fel att mörda som att ljuga i Guds ögon. Inte i människors ögon för vi rangordnar på mänskligt vis.

Kristna människor ställs det högre krav på och ska försöka göra som Gud – inte rangordna synder och inte döma en medmänniska. Kristna ska förlåta och ge kärlek även om vi får ondska tillbaks. Hela grejjen är att bli mer lik Gud, lära av vad han gjorde och göra som honom. Att omsätta Guds ord i praktisk handlling är inte lätt. Det är en utmaning som heter duga. Den som inte provat vet inte hur det är. Jag har provat så jag vet 🙂 Jag gillar det och gör det om och om igen.

Men för den skull blir varken jag eller någon annan människa syndfri. Nej, synden sitter så djupt rotat i människan att vi inte KAN skaka oss av den. Men vi ska utvecklas och genom det bli bättre människor. Vi ska bli en person vi är stolta över. Vi ska vara stolta över våra handlingar. Vi ska stimuleras när vi kan konstatera att vi inte "tröck till" någon som tryckt till oss. Det skapar dåligt samvete i den andre för denne vet att hon/han gjort fel. Vi ska i livets alla lägen göra som Jesus skulle ha gjort i vårt ställe. Det bygger upp oss och gör oss starkare. Vi får en ny stabil grund att stå på. Vi får en ny källa att ösa kraft ur. Vi får energi, glädje och gemenskap. Jag är så glad att Gud kom in i mitt liv. Det betyder allt.

Du som läser och inte är kristen kanske inte förstår vad jag menar. Och det gör man inte förrän man har varit där. Guds väsen går inte att förstå på ett intellektuellt vis. Tänka kan vi alla men att ta emot Gud är bara några få förunnat.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.