Singelbloggen

Vågskål med rodd

Igår "släpade" jag med mig Agne till träningslokalen och körde Funktionell Träning. Det var dags att ta ett till pass innan effekten av det förra runnit ur kroppen. Det är inte bara jag som tränar Agne, o nej, han tränar mig också. Nu har vi kört samma pass 3 gånger och det har redan gett resultat hos oss båda. Jag känner hur kroppen blir rakare, musklerna i kroppen börjar få fin form igen och det schlappa har blivit mindre.

I mitt nya pass, Europa 2010, har jag bland annat övningen Vågskål med rodd. Den är spännande och nyttig. Här tränas bål- och bäckenstabilitet, styrka i överkroppen och rörlighet i benen. Det är alltså en core-övning med en massa +++. I Funktionell Träning är det inte bara en muskel som tränas. Till skillnad mot en vanlig sit-up aktiverar vi många fler muskler och muskler vi inte trodde fanns. Vågskål med rodd är också en balansövning.

Nu är jag superpeppad att fortsätta med Funktionell Träning under hela sommaren. Jag ska försöka skrapa ihop några vänner som gillar att träna eller som vill pröva på. Syftet med sommar-träningen är att träna upp mig som instruktör så jag blir fit for figt i höst när jag ska köra "på riktigt". Hör av dig till mig om du vill joina 🙂

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.