Långpannetårtbotten
Igår tog jag hela eftermiddagen och kvällen till att bunkra upp med tårtbottnar. Det är perfekt att baka ett gäng för att sedan frysa in och ta fram när de behövs! Jag bakade 4 långpannebottnar och 1 vanlig tårtbotten. Prövade ett nytt recept på långpannebotten och är grymt nöjd med receptet. Det gick snabbt, smärtfritt och de blev bra varenda gång!
Långpannebotten (Gör receptet i tre omgångar för att få en tårta med tre bottnar)
3 dl Socker
5 Ägg
1.5 dl Vetemjöl (Special men vanlig går lika bra)
1.5 dl Potatismjöl
2.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en bunke.
Sikta mjölet i ägg/sockerblandningen och vänd sedan i det försiktigt.
Häll ut smeten i en långpanna (ca 30×40 cm) som är klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt svalna i formen innan du flyttar den från den.
Senaste kommentarerna