Kokosmousse

Vi har tidigare skrivit tårtor där vi använt kokosmousse. Självklart måste vi dela med oss av receptet vi använder, som vi tagit härifrån. Rekommenderar verkligen att ni testar den. Fantastiskt god och naturlig smak av kokos, ljusår bättre än konstgjord essens. Den blir dock något lös, så det går inte att använda ett lika tjockt lager som med annan mousse om man inte använder sig av en kant med frosting. Så länge den får stå och dra ett bra tag (den blir bara godare ju längre du väntar) så smakar den tillräckligt mycket kokos ändå. Vi brukar göra ungefär 2/3 av receptet till en 24-cms tårta.

Kokosmousse

2 dl créme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde

1. Vispa créme fraiche och socker tills det tjocknar och liknar vispad grädde.

2. Rör ner kokosflingorna och blanda väl. Låt vila inplastad i kylen minst över natten, gärna ett dygn eller två.

3. Vispa grädden hårt och vänd ned i kokosblandningen.

Klart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.