Kladdkaka med Maltesers

När det vankas knytkalas med fika så gillar jag saker som går snabbt att förbereda och lätt att ta med. Då är ju kladdkaka ett superalternativ! För att göra den klassiska kladdkakan lite roligare så blev det en med Maltesers i. Underbar kombination med Choklad, lagom kladdig och det krispiga från Maltesers!

 

Kladdkaka med Maltesers

200 g Smör
4 Ägg
1 dl Farinsocker
4 dl Strösocker
2.5 tsk Vaniljsocker
3 dl Mjöl
Drygt 1 dl Kakao
2 krm Salt
1 Påse med Maltesers (Ca 3.5 dl)

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Blanda alla ingredienser utom smör och Maltesers  till en jämn smet.

Rör sist i smöret och Maltesers.

Smöra och bröa(med t.ex. ströbröd, kakao eller mjöl) en springform (24 cm).

Häll smeten i formen.

Grädda långt ned i ugnen. Ska den serveras dagen efter räcker nog ca 25 minuter eller tills den tagit ihop något.
Den ska fortfarande vara lös men inte rinnigt.

Ska den serveras samma dag kan 30 minuter behövas.

Servera med grädde!

 

FullSizeRender-14

knapp

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.