Limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse.

Mitt andra tips till ”knytkalas-fika” eller som en underbart god efterrätt är limemarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Det är den perfekta desserten när man har bråttom men vill ändå bjuda på något som känns lyxigt! Det jag älskar mest med denna efterrätt är också att den kan förberedas dagen innan, för vem orkar stå och knåpa på efterrätten när man har folk över på middag och har fullt upp med den?

 

Vit chokladmousse

2 dl Vispgrädde
100 g Vit choklad
1 Ägg

 

Limemarinade jordgubbar

1-2 st Lime
2 msk Flytande honung
500-700 g Jorgubbar (frysta går också bra)

 

Smält chokladen på svag värme över ett vattenbad. (Chokladen får inte bli för varm för då blir den klumpig när den blandas med ägget)

Vispa grädden i en bunke.

Vispa ägget i en annan bunke.

Tillsätt den smälta chokladen i bunken med ägg under omrörning (Jag kör med låg hastighet på elvispen)

Rör ned vispgrädden lite i taget till en jämn och fin mousse.

Häll upp moussen i fina glas och ställ i kylskåpet.

Blanda limesaft (+ ev lite rivet skal) samt honung i en skål.

Skiva jordgubbarna och blanda i marinaden. Låt ligga i någon timma eller över natten.

 

Toppa moussen med jordgubbarna!

IMG_2648

Detta var mitt bidrag till fredagsfikat på skolan vilket gjorde att de vackra
serveringsglasen fick utebli.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.