Kladdkaka med smak av lakrits och hallongrädde
Mitt beroende av att göra om den klassiska kladdkakan fortsätter. Choklad, salt, lakrits och hallon! Blir bara sugen så fort jag hör kombinationen! Smakerna gifte sig i munnen och denna kommer definitivt bli en favorit !
Kladdkaka med en smak av lakrits och hallongrädde
150 g Smör
4 Ägg
4 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
5 msk Kakao
2 dl Vetemjöl
2 nypor Flingsalt
12-15 st Turkisk peppar godisbitar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Rör ned de torra ingredienserna i socker/äggsmeten.
Rör i det smälta smöret.
Hamra godisbitarna till mindre ”strössel”, (Jag la dem i en fryspåse, täckte med en handduk och fram med hammaren!)
Vänd ner godisströsslet i smeten.
Smöra och bröa en springform (22-24 cm).
Grädda i ugnen ca 25 minuter, kladdkakan ska fortfarande vara lös i mitten.
Förvara i kylskåp i några timmar alternativt över natten och servera dagen efter!
Hallongrädde (Mått efter eget smak och tycke)
Vispa grädde lätt.
Tillsätt en nypa vaniljsocker.
Mosa hallon lite lätt och rör ned allt i grädden.
Senaste kommentarerna