Prokrastination

Vad gör ni när ni måste göra något som är riktigt tråkigt?

Jag vet att det finns personer som faktiskt gör det de borde göra. Jag önskar verkligen att jag var som dessa fantastiska människor. Tyvärr är jag en mästare på prokrastinering. Min favorit-flykt är, såklart, tårtor. När jag till exempel måste läsa en jämförelse mellan Marx, Weber och Durkheim så känns det helt plötsligt jätteviktigt att leta reda på några nya tårtdekorations-tekniker. Rent livsviktigt faktiskt, omöjligt att skjuta upp tills efter uppgiften är klar.

Tänkte således dela med mig av mina två favoriter.

1. Puffy paint

puffy_paint

Hittade en länk på pinterest till denna sida. Där används dock puffy paint till att göra konstverk, men jag kände att det kanske fanns potential där. Googlade därför på puffy paint. Det visade sig att man lätt gör den själv med självjäsande mjöl, salt, vatten och livsmedelfärg. Alltså är den onekligen ätbar, vilket gör mig galet sugen att testa använda tekniken på en tårta. Återkommer med resultatet då vi testat.

2. Fjärilar av rispapper

butterfly-003-300x225

Fjärilar är ju helt fantastiska som tårtdekorationer, även i sin allra simplaste form. Men här hittade jag spännande inspiration till att testa göra mer realistiska fjärilar av rispapperet som vi beställde för ett tag sedan. Lär dock ta rätt mycket tid, men när vi testat få ni självklart se resultatet.

 

Någon som har något roligt tips på fler spännande tekniker att dekorera tårtor med? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.