Fastare grädde

Vi täcker oftast våra tårtor med grädde då det enligt oss blir mycket godare än smörkräm eller ganache. Det enda som är synd är ju att grädde är så mycket lösare och bildar inte någon särskilt stabil grund för marsipanen. Vi har tidigare läst om att det går att tillsätta marsánpulver för att göra grädden mer stabil, men vi har inte testat det förrän nu. Vi kan glatt meddela att grädden blev både mer stabil och dessutom ännu godare. 😀 Det är inte heller nämnvärt mer komplicerat än att vispa grädden som den är.

Mer stabil grädde

  • 5 dl vispgrädde 40% (eller så hög fetthalt som möjligt)
  • 3 msk marsánpulver

Gör så här:

  1. Se till så att grädden är riktigt kall
  2. Häll grädde och marsánpulver i en skål och vispa på låg hastighet tills den är fast (skålen ska gå att vända upp och ned utan att grädden faller ut)

Meningen med att grädden ska vara kall och vispas långsamt är för att det då kommer in mer luft vilket gör grädden tjockare.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.