Det stora tårtslaget

Jag gissar att ingen av er har missat det nya TV-programmet Det stora tårtslaget som börjat på 7:an. Vi har verkligen sett fram emot att få ett svenskt tårtprogram, då det känns som i all fall lite närmare våran egen nivå av tårtdekoration än t.ex. Cake Boss och Ultimate Cake Off. Efter att ha sett två avsnitt kan vi i alla fall inte säga att vi är besvikna. Det känns som att programmet kan komma att ge användbara tips och inspiration.

Första veckans vinnare, Gunilla, var kanske inte vår personliga favorit.

tartslaget1

Lite för trist och entonig färg, trots det färgglada innehållet (red velvet cake). Vi var mer imponerade av Micaelas tårta med den fantastiska draken och fenixfågeln. Sjukt snyggt, framför allt för att vara gjort på så pass kort tid.

tartslaget2

Överlag tyckte vi att tårtorna var snyggare förra veckan i avsnitt två. Denna gång höll vi med juryn, Johanna förtjänade helt klart vinsten (och det säger vi inte bara för att hon är från Umeå). Både verklighetstrogen och vacker!

tartslaget3

Två andra tårtor som också imponerade var Micaelas tårta med galet snygga musslor och Eds pasta-tårta.

tartslaget4 tartslaget5

Även om Mias tårta inte alls var dålig så tycker vi ändå att juryn gjorde rätt val i att skicka hem henne. Förmodligen på grund av problemen med chokladganachen så fick hon inte till lika snygg finish som dem andra.

tartslaget6

Nu ser vi fram emot nästa avsnitt på torsdag, då deltagarna verkar ska inspireras av olika outfits (?). Det blir spännande att se om deltagarna lyckas hålla lika hög kvalitet.

För er som mot förmodan missat detta kan ni se de två första avsnitten här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.