Spröda maränger

Maränger är så klassiskt bakverk och så himla gott! Uppskattas av stora som små. Glutenfritt och laktosfritt. Gott som tårta, på tårta eller till grädde/glass! Fördelarna är många. Här kommer ett perfekt recept till perfekta maränger

hej

Spröda maränger
3 äggvitor
1 dl socker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker
Ev. Någon droppe färg

Sätt ugnen på 100 grader (varmluftsugn)
Knäck äggvitor i en rostfri bunke.
Tillsätt ättiksprit samt hälften av sockret.
Vispa med en elvisp i ca 2 minuter.
Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare 4-6 minuter så att du får de klassiska ”topparna” och kan vända bunken ovanför huvudet utan att få all smet på dig.
Sikta i florsocker och vänd det försiktigt ned i äggsmeten.
Tillsätt någon droppe färg om du vill ha färgade maränger.
Spritsa eller klicka ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in plåten längst ned i ugnen i 1 h.
Stäng sedan av ugnen och låt marängerna gräddas i eftervärme i 30 minuter.
Förvaras torrt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.