Mascarponekräm med färska jordgubbar

Denna tårtfyllning hade jag till Frans doptårta. Spritsade en ring av mascarponekräm läng tårtbottens kant, fyllde sedan mitten med färska jordgubbar och sedan spritsade jag ett tunt lager med mascarponekräm över jordgubbarna och drog jämnt med en pannkaksstekspade. Då himmelskt gott och fräscht! Älskar fyllningar med färska bär på sommaren!

Mascarponekräm (räcker till ca 4 lager tårta)
250 g rumstempererad mascarpone
1 + 5 msk lemoncurd (eller annat som är syrligt, passionsfrukt?)
10 dl grädde
3 msk florsocker

Blanda 1 msk lemoncurd med mascarponeost så att det blandas väl
Använd elvisp och vispa ihop grädde,florsocker och ca 5 msk lemoncurd.
Vänd försiktigt ned mascarponen i den vispade grädden med en slickepott.
Låt stå i kylen i ca 2 h.
Spritsa eller bred ut krämen, blir den för lös går den att vispa ytterligare

 

IMG_6228

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.