Så kommer kallelsen

Den 3 april ska jag läggas in och vistas på sjukhuset fem till åtta dagar. Oj, så länge?! Jag börjar förstå att det inte är en tand jag ska dra ut.

Men vilken tur att det gick att lägga det tidigare. Tankarna snurrar i  hög hastighet genom skallen. Det känns ungefär som att sitta vid sidan av en virvelvind som snurrar och snurrar och emellanåt slänger ut en tydlig detalj.Eftersom vinden är så kraftig har den slagit sönder alla förbindelser mellan de olika pusselbitarna. I alla fall hinner inte jag med hur associationsvägarna går från den ena tanken till den andra.

Jag ler lite åt instruktionerna i brevet. Det innehåller en lång lista med mediciner som jag måste sluta ta fem respektive tio dagar innan operationen. På tiodagarslistan finns Trombyl. Precis den medicin som min läkare sagt att jag ska börja ta sju dagar innan. Men jag kan konstatera att listan är signerad av en överläkare på ett helt annat sjukhus och inser att det är en standardlista inför operation. Men jag ska ringa neurologen för säkerhets skull. Det kan ju hända att de har bestämt sig för ett annat ingrepp än stenten.

Om två veckor vet jag hur det har gått. Då vet jag hur det känns. Då slipper jag undra.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Åsa Eriksson

    Hej Sofia! Jag förstår om det känns jobbigt, men du ska se att det kommer å gå jätte bra! Skickar dig varma styrke kramar! Stor kram

  2. Rune Blomquist

    Hej Sofia! Vi har dig i våra tankar och särskilt då operationen närmar sig. Vi tror att du kommer få bästa hjälp med det problem, som din kropp döljer! Vi kommer att vara i Fjällnäs, när du läggs in! Hälsningar, Birgit och Rune
    PS. Ni har haft det jobbigt. DS

  3. Birgitta

    Skönt att du fått en tidigare tid för operation. Inget känns så hopplöst som att gå o vänta på sådana ingrepp och särskilt när det gäller huvudet. Önskar dig och familjen en solig och fin påsk från en av dina bloggläsare.

  4. Sofia Blomquist

    Svar till Birgitta (2013-03-24 10:35)
    Hej Birgitta!
    Ja, det känns jätteskönt att jag fick en tidigare tid. Jag vill ju veta hur det ska bli.
    Tack för din uppmuntran 🙂
    Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.