Hur gick det?

Bra fast inte som planerat. Tekniskt sett fungerade operationen över förväntan. Tuben hittade in i aneurysmet och coilen lade sig tätt och fint precis som man kan önska. Stenten kom också på plats utan mankemang. En halv meter coil lades in och man bytte till en mindre diameter för att fortsätta fyllandet. Då upptäcker man att det finns tre kärl till som ser misstänkta ut. Man pausar och undersöker och inser att de också utgår från aneurysmet. Dessa kärl försörjer djupare delar av min hjärna och delar som om de inte funkar förorsakar att min vänstra sida blir svag. Man backar ut ur aneurysmet och ut ur mig med tuberna. Läkaren är orolig för att han ska ha orsakat en skada på mig, men när det första neurologiska testet görs kan han konstatera att inget allvarligt hänt. Jag är lika stark i bägge sidorna.

Nu har jag en stent och en halv meter coil i hjärnan. Det är ett stöd för kärlen om än det inte är det man skulle ha önskat i första hand. Stenten styr blodströmmen så att trycket in i blåsan blir lägre och coilen gör också att flödet blir mindre. Det man var orolog för var att coilen skulle ha orsakat stopp i flödet i de tre mindre kärlen. Men en skiktröntgen visar att jag inte fått någon påverkan på hjärnan.

Hur känns det då? Bara bra. Jag är tillbaka på avdelningen och har fri mobilitet – det vill säga jag får gå och röra mig som jag vill. Efter ett drygt dygn i sängläge är det en välsignelse att få kliva upp ur sängen och själv gå till toaletten. Håret känns som trasslig svinto efter att ha tvättats med desivon fyra gpnger inför operationen. Inte en hårkur som rekommenderas…

 

Etiketter:

10 kommentarer

  1. Sandra Burström

    Sofia, du har berört mig på ett sätt jag aldrig trodde kunde hända….Jag har läst din blogg och följt dig som vän på facebook! Du är en stark, positiv och varm människa som många skulle må bättre av att känna eller ”bara” helt enkelt av att läsa din blogg! Du har varit i mina tankar sedan jag fått reda på din ”historia” och varje gång jag kör förbi ditt hus går mitt hjärta ut till dig! Sedan att få läsa idag att allt gått bra….en helt super varm go känsla fyllde mig, jag sms min man direkt och talade om dom glada nyheterna! Nu ser jag fram emot att vinka till dig när jag kör förbi och du är ute med hundarna eller helt enkelt ute på din gård! Stora varma Kramar

  2. Barbro Blomquist

    Kära Sofia!
    så välsignat det var att se Dig idag.
    Trött men ändå så pigg.
    skönt med skiktröntgen som är OK.
    Underbart helt enkelt.
    Stor varm kram!
    Mamma

  3. Ingrid i Stärkesmark

    Hej Sofia – härligt att det gick så bra!

    Varmt tack för bloggen.

    Ingrid

  4. Pia Mood

    Hej Sofia!
    Oh, så skönt!

    Du har av och till funnits i mina tankar sen jag genom Barbro fick veta vad du hade framför dig.

    De senaste dygnen har jag hållit alla tummar och tänkt alla tänkbara varma tankar.

    GRATTIS! till dig och hela din familj.
    Så skönt att operationen är över och att det gick bra.

    Kan nu bara önska dig en riktigt fin sommar.
    Kram, Pia

  5. Ulf Eriksson

    Hej Sofia,

    Vi gläds över den lyckade operationen och unnar dig nu en lugn och skön återhämtning utan oro för hur saker och ting ska gå.

    Vi hoppas snart få se dig på våra träffar.

    Hälsningar
    Dina Centervänner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.