Kyla, snö och storm

Kylan drar in över många delar i världen, samtidigt som man säger vi fått en temperaturhöjning som om den fortsätter blir vår död.

Att vi är alldeles för många människor på jorden kan vara ett faktum. Jag menar resurserna räcker inte åt alla som vi nu lever. Blir det bättre med elfordon och tron till att elektriciteten kommer lösa våra problem på det plan det nu ligger?

Det ser också ut som Trump återigen kommer bli USA:s president. Han hävdar man kommer borra efter mer olja då, bl a.

Vad gör vi lilla Sverige om han som han tidigare sagt tänker avveckla Nato? Då står vi här och har ingenting efter allt vi gapat för eller efter. Vart är Ungern på väg och hur låter det i Turkiet från främst Erdogan?

Inga glada toner för oss om vi tänker oss Nato och räddningen här.

Samtidigt vill nu många stoppa Israel vara med i ESC (schlagerfestivelen) p g a kriget de för mot palestinierna. De våldsamma dödandet som där sker och skett på kort tid. Kriget i Ukraina och antalet döda där på så kort tid borde vara långt ifrån dödstalen här.

Israel ligger i Västasien, i den vagt avgränsade del av världen som kallas Mellanöstern. Landet har en lång kust mot Medelhavet och i söder en kort kust mot Aqabaviken, som är en del av Röda havet. Israels gränser är omstridda.”

Själv är jag av den åsikten att Israel borde aldrig varit med. Inte med anledningen av just nu kriget, Israel anser jag inte platsar i ESC. F ö är jag inte någon direkt följare av ESC, mycket i det är inte något direkt livsviktigt, anser jag. Mycket av det vi ser, olika galor, filmgalor och den inre berömmelsen människor tagit sig för anser jag är av ondo. lika allvarligt som man påstår temperaturhöjningen skulle vara. Jag anser detta är ett större hot som härrör till det mänskliga förfallet.

Centern verkar blivit ett parti som hamnat långt utanför sina rötter, vad de en gång var och stod för. En gång Bondeförbundet som tydligt talade om vilka de arbetade för. Med tiden har böndernas situation radikalt förändrats. Snart finns bara ett fåtal – stora jordbruk=få ägare – och Centern har blivit tvingade vända sig till andra grupper i samhället för att få sina efterlängtade röster. Samtidigt avser man behålla sin plats som ett ”landsbygdsparti”. Få eller mindre antal är väl de som är kvar i partiet, eller lägger sin röst där.

Grön soppa där vi har de dyraste priserna i Europa är inte precis någon framgång vare sig för C eller något annat parti som tror framgången finns här.

S verkar nu fatta vart tåget är på väg, kanske?

5 kommentarer

  1. Avsändaren

    Trump har aldrig sagt att han skall avveckla NATO, däremot har han sagt att han vill att USA skall dra sig ut ur NATO.
    Och det är ju en viss skillnad eller hur!?
    Finns ju fortfarande många länder som är med i NATO om så skulle ske, så NATO lärt nog finnas kvar även om USA drar sig ur men försvagat, speciellt då om man jämför med BRICS.

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Den angivna bokstavskombinationen relaterar till ditt förgående inlägg som jag tog bort och som innehöll allt för mycket nazistisk propaganda som inte jag tänker föra ut om du trodde det. Det är jag som sitter i skiten och jag tänker inte stå för vad du skriver. Du hade exempelvis ”heil” bland dina ord. Att använda nazistiska numera förbjudna ord begriper du väl själv jag varken kan eller vill föra ut.
          Sedan om du har psykiska problem, vilket du verkar ha. Lida brist på empati och få vänner är det ditt problem, inte mitt. Du bör söka hjälp.
          Sedan använde du tidigare både Gunnar F och GF och nu Avsändaren, Jag vet att du bor i en by inte långt härifrån, i en grannkommun.
          Om du vill vara hängiven nazist angår inte mig, men vänd dig inte hit något mer för att få dina kommentarer publicerade.

  2. anders

    Det är ju tur att vi har en global uppvärmning – i annat fall hade vi frusit ihjäl i denna kyla.
    Hoppas det blir lite varmare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.