Medveten strategi av Kristersson

Allt som nu statsminister Kristersson driver igenom har en medveten strategi. Vi kan börja med röstningen av sänkt ålder och lättare ändra juridiskt kön. Skulle Moderaterna varit intresserade av det om de skulle ha suttit i opposition? Knappast, hade det varit det omvända att det varit S och de försökt få igenom förslaget hade säkerligen M m fl rösatt emot.

M och Kristersson verkar ha en medveten strategi att försöka sudda över ett mindre skamfilat rykte av ett mera konservativt parti. Vilka är intresserade av ändra sitt kön och vilken attityd är det som gäller idag mot tidigare?

Att det är krig nu passar M som handen i handsken. För försvarsminister Pål Jonsson är det en gudagåva sitta på den posten. Hur svenska folket sedan får det och vart de ska ta pengarna från ligger mindre i hans intresse (av naturliga skäl) och även förmodat Kristersson själv som trots allt bär hela ansvaret. Ett kan ändå vara bra om jag så säger, när han nu bjöd in Danmarks statsminister Mette Fredriksson till Ö-vik och bl a tillverkaren av stridsvagn 90 och f d Hägglunds numera BAE Systems. Att den svenska stridsvagnen visat upp meriter som är bland världens bästa kommer nu väl till pass och inte sena att utnyttjas av statsministern. Det kan ligga i hans intresse finansiera lite av försvaret att Sverige kan få sälja dessa till Danmark, vilket vore bra.

Kristersson är i grunden en högerman men läget blivit ett sådant i Sverige att det kräver enighet som varken Kristersson eller Moderaterna i övrigt är sena utnyttja. Hur gick det med röstningen i försvarsbudgeten den som nyligen gick igenom? Alla partier inkl. MP och V var med i detta. Hur går det nu med de utlovade vallöftena om att bygga ny kärnkraft och som inte minst var KD och Ebba Busch försök bli populära? Det står och stampar och hur långt har de kommit här? Det torde knappast ha att göra med Ebbas kunskaper hur den tekniska processen av byggandet går till och hur snabbt detta skulle komma igång. Det är våra aktörer på ”marknaden” som förmodligen är lösningen på detta. Det är enorma pengar som måste satsas och är man villiga till det? Samtidigt är de upplåsta i den utlovade klimatomställningen. Här har Ebba B lite att tänka på.

Om sedan det vore bättre med en annan regering är jag inte helt övertygad om. Jag själv blev ganska trött på den tidigare med sina ständiga mer eller mindre hackiga och sega beslut. Man stod liksom bara och stampade som vilsna höns.

Nu säger S de tänker genomföra en arbetstidsförkortning och vad jag förstår lägga in det som ett vallöfte inför nästa val. För mig får de göra vilket som. En sak som jag tycker är bra är Vänsterpartiet när de går ut med de tänker avskaffa bemanningsföretagen och här inom vården. Det är jag med på.

Sossarna lär ändå få ”fila” på hur de tänker försöka vinna valet nästa period.

Dumma (S)illar kan man lura vart man vill

3 kommentarer

  1. kenth

    Allt görs gör att vagga in medborgarna i en falsk verklighet som gynnar de styrande. Sveriges medborgare håller på hjärntvättas via media och tv med inriktningsstyrda program. Likt reklam i en radiokanal….efter ett tags lyssnande utan intresse kan du hela reklamsnutten på första frasen.

  2. brorson

    Nya MP-språkröret säger att en ny värld är möjlig och lovar ett bättre samhälle på andra sidan klimatomställningen. Vad ska ställas om? Sveriges alla skogar ska ställas om från barrträd till propellerträd och marker som har förgiftats med plastavfall.. En bättre värld med mer barnarbete i Afrika i jakten på sällsynta jordartsmetaller till svenska bilbatterier? Blinken har varnat Kina för att stödja Ryssland, men det kommer Kina aldrig att göra, för det vore ju detsamma som att Kina avstår anspråken på Taiwan. Och i Sverige fortsätter krigsminister Pål Jonsson nedrustningen av det svenska försvaret. Nu ska ett antal av de få kvarvarande Leopard-stridsvagnarna skickas till Lettland. Nu ska han låna pengar på den internationella kreditmarknaden och skicka dem till Ukraina. Samtidigt med kreditgarantier till ny kärnkraft i Sverige?

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Jag såg hon blivit vald nu, Amanda Lind. Oppositionen verkar inte ha mycket komma med heller, så vad det blir av alltsammans vete sjutton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.