Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Nu börjar de bli desperata!

Socialdemokraterna har presenterat en ny kampanj om välfärden. De sprider i samband med denna kampanj uppgifter om massiva moderata skattesänkningar. Detta är felaktiga uppgifter. Vi har inga sådana förslag. Tvärtom har såväl Fredrik i sitt sommartal och Anders i fredags i samband med budgetöverläggningarna på Harpsund påtalat vikten av försiktighet och att Sverige måste åter till överskott i ekonomin innan det kan bli tal om stora reformer.

Om det kan ske inom ramen för stabila statsfinanser och satsningar på kvalitet i välfärden vill vi gärna fortsätta sänka skatterna. Däremot måste det ske genom att fler kommer i arbete och inte genom besparingar. Tvärtemot vad socialdemokraterna hävdar så vill moderaterna förstärka kvaliteten i välfärdens verksamheter.

Socialdemokraternas agerande tyder på ett parti i panik som har det svårt med mobilisering och engagemang. De har lämnat walk over i jobbfrågan och försöker nu mörklägga sin egen politik som innebär ett skifte från arbetslinjen till bidragslinjen och skattehöjningar för vanliga löntagare.
 

Socialdemokraterna försöker nu få valrörelsen att handla om skattesänkningar eller välfärd. Det finns ingen sådan konflikt i denna valrörelse och det är inte vad valet handlar om. Höstens val står mellan arbete och bidrag och mellan ansvar eller en slarvig politik med löften om mer till alla. Det ska vi fortsätta tydliggöra för väljarna.  

För mer info om vår politik besök: www.moderat.se
 
/Sunken
PS:
Etiketter: , , , , ,

16 kommentarer

  1. En riktig sosse

    25.000 färren jobb inom välfärden? säger inte det allt?

    270.00 ungdomsarbetslösa, vilken jobblinje är de?

    Reinfeldt lovade jobben, men det sket sig ordentligt.. sen skyller M på lågkonjunkturen, men fakta är att sverige har halkat efter en övriga europa…

    Fattar inte hur ni resonerar – det riktiga arbetare partiet.. bullshit!!

    Att försämra A-kassa och sjukförsäkring, luckra upp las och försämra semesterlagen och samtidigt har vi en massarbetslöshet i landet… hur kan ni kalla er ett arbetarparti? Det är inte första april nu…

    PS. jag vill byta statsminister och regering :DS

  2. (M)änniskans bästa vän?

    Förstärka kvaliteten i välfärdens verksamheter?
    Bilden är entydig: vårdplatsbristen i Filippas Stockholm är akut. Sjuksköterskor har tvingats jobba dubbla pass och flera svårt sjuka placeras på vårdavdelningar utan rätt kompetens.SvD
    Var tredje kommunalarbetare har sett personalminskningar på den egna arbetsplatsen det senaste halvåret och mer än var tredje anser att kvaliteten i verksamheten försämrats,SvD
    Nu står vi inför ett vägval. Vill vi fortsätta med skattesänkningar och neddragningar inom vården eller vill vi ha en bättre välfärd?
    Resultatet ser vi nu, priset betalas av de sjuka.

  3. Det Död-gröna alternativet är locket på!

    Vi är många arbetare som har det bra idag,och som hoppas Alliansen får fortsätta med sin jobbpolitik.Målet är fler i arbete,helt rätt.
    Att tro att de Röd-gröna skall skapa förtroende med sin bidragslinje är befängt.
    Att dessutom höja drivmedelsskatter,förmögenhetsskatter,skatt på arbete,fastighetsskatter mm visar på en skrämmade framtid.
    Förbjuda köpcentran i städerna är ytterligare bevis på huvudlöst tänk.
    Dessutom skall Vänstern ställa oss utanför EU-samarbetet.
    Man får rysningar längst hela ryggraden!!
    Efter finanskrisen behövs Alliansen mer än någonsin.
    Heja Moderaterna!!!

  4. En fortsatt framtid för vanliga arbetare

    Arbetslinjen= fler i arbete ger en starkare riksfinans som i sin tur skapar ytrymme för bättre vård och omsorg.
    Det finns ingen inom Alliansen som vill trampa ner på dom sjuka men däremot vill vi inte se en socialistisk maktelit som kan sko sig på vi vanliga knegare.
    I ett socialistiskt samhälle finns alltid tendenser att antal politiker ökar i antal och arvodesersättningarna höjs helt omotiverat.Landstinget i Västerbotten är ett lysande exempel,10 % ökning 2010 när arbetarna får nöja sig med 0,9 %.
    Landstinget styrs av Socialdemokraterna,inte ett ljud från dessa när höjningen genomfördes.

  5. Mikael Sundling

    Svar till En riktig sosse (2010-08-22 14:17)
    Även du måste förstå att den ekonomiska krisen lämnar spår efter sig i form av högre arbetslöshet och andra saker som är svåra att påverka.

    Sverige är ett av de länder som klarat krisen bäst glöm inte bort det.

  6. (M)änniskans bästa vän?

    Vården behöver de pengar de rödgröna utlovar för att skapa trygghet. Det känns knappast tryggt att läsa om hur Karolinska sjukhuset avvisar sjuka, och Stockholm har färre vårdplatser än resten av landet per invånare, och konstatera att de som bestämmer där är moderaterna, styrda av statsministerns fru.

  7. Högern

    Jag har varit socialdemokat i hela mitt liv och mäkta stolt under ”Mäster Olofs tid”.

    Jag saknar idag någon socialdemokrat som står upp för sina värderingar i Vindeln. Ni låter moderaterna ta över utan protester. Något mer slätstruket parti än S i Vindeln finns inte. Vad ska jag rösta på? V som röstar med M om kommunsammanslagning? Redstig citerar glatt Margret Thatcher. Politisk anarki råder bestämt i Vindeln!

    Vad står Tatcher för? Redstig kan bli vårt nya kommunalråd. VILL VI DET!????

  8. Mikael Sundling

    Svar till Högern (2010-08-22 20:33)
    Någon kommunsammslagning är vi inte för! Däremot ville vi utreda vad de skulle innebära. I morgonbitt kan du i denna blogg se hur vår ekonomi sköts under åren S och C styrt vår kommun. Ingen rolig läsning. Så mitt förslag till dig är att ändra inrikting och rösta på ett parti som vill hela kommunens bästa! Du kommer att få våra valsedlar dig hemskickat inom en snar framtid.

  9. Mikael Sundling

    Svar till (M)änniskans bästa vän? (2010-08-22 19:37)
    Vi har vårdköer i vårt landsting med och om jag inte minns fel så är det S som styr där. Så kasta i sten i glashus min vän!

  10. Mikael Sundling

    Svar till Det Död-gröna alternativet är locket på! (2010-08-22 16:57)
    De som tror att man får bättre ekonomi genom ökande bidrag har missat många mattelektioner anser jag. Att genom arbete tjäna pengar som man sedan betalar in skatt för är det enda som kan göra så att vår välfärd blir bättre.

  11. Minna Toivanen

    Ah, äntligen en moderat med en smal banner på sin blogg! Kila nu omedelbart över till din vän Ulf Grape och tala om att hans banner är tre kilometer för stor.
    Tack för mig
    (ja det är ett off-topic inlägg)

  12. Hallå S i Vindeln!

    Flera tunga socialdemokrater oroas av de rödgrönas dåliga opionssiffror.

    – Det här måste bli en rejäl väckarklocka. Annars är det kört, säger Göran Johnsson, tidigare ordförande i LO-förbundet Metall.

    Den senaste mätningen från Sifo visar ett kraftigt övertag för Alliansen.

    De borgerliga leder nu med 7,2 procent. Enligt Sifo har det aldrig hänt att ett block har vänt ett så stort underläge så nära inpå ett val.

    Nu slår flera tunga namn inom socialdemokratin larm. AB

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.