Apoteken visar på privatiseringens baksida..

Jag tycker att det är praktiskt att beställa mina mediciner på nätet och få dem levererade till närmsta apotek eller postutlämningsställe. Men jag blir väldigt fundersam när priserna på receptbelagda läkemedel skiljer sig mellan apotekskedjorna. Ett krav måste väl ändå vara att receptbelagd medicin ska kosta lika oavsett var du köper den.

I morse skulle jag beställa nya receptuttag och loggade in på Kronans hemsida, upptäckte att en av mina mediciner mot diabetes inte gick att beställa och orsaken var att den tagit slut hos leverantören.

Då gick jag in på Apotekets hemsida och där gick all medicin att beställa, men då inträder nästa moment 22. Utlämningsställe i Junsele punkt slut, inget annat alternativ finns.

Att åka 13 mil för att hämta ut en medicin känns inte ultimate och jag saknar den tiden apoteken låg i statlig regi då det var betydligt smidigare, all medicin kostade lika mycket oavsett var du handlade, beställde du via nätet gick det alltid att hämta ut på apoteket lokalt.

Det är inte alltid så att privatisering är det bästa, det är de nya apoteken ett lysande exempel på, numera är det mer som att gå in på en seven eleven butik på många ställen, det finns både tidningar, smink och energidrycker att handla men var inte säker på att din medicin finns och har du otur kostar den mer än i grannkommunen som tillhör en annan kedja.

För den krassa sanningen är att vi har inte valmöjligheter som storstadsmänniskorna har där det vuxit upp apotek i snart varje kvarter. Bara i Umeå kan man välja på 22 apotek. Det säger ju något om vem som vinner på karusellerna

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Gunnar

  Kommer du med det klagomålet nu i elfte timmen? Ni har ju haft en hel mandatperiod korrigera det här i en bättre riktning. Jag tycker det är verkligen svagt av socialdemokraterna som du representerar.

  • Suzanne Lindberg Sellin (inläggsförfattare)

   Vilket klagomål, Socialdemokraterna har haft tre år på sig att vända skeppet efter Alliansens styre i åtta år. Stafettläkeriet kostar miljarder, sjukvården blir dyrare och dyrare delvis pga av att vi blir äldre men också att vi idag kan bota fler och fler sjukdomar. Det är en otroligt snedfördelning av var skattekraftiga människor bor i detta land. Det jag med min blogg visar är att i jämförelse med ex Grekland ligger vår sjukvård i topp, sen är allt inte perfekt och det kommer det aldrig att bli. Det kommer alltid att finnas människor som kommer i kläm, det jag vill som socialdemokrat är att minska den delen så att färre och färre blir missnöjda i vården. Jag har själv varit en av dem som kunde ha dött pga en stafettläkare som var så ointresserad av mig som patient och undersökte mig inte ens ordentligt fastän han borde ha sett på mig att allt var galet. Turligt nog så gick det bra ändå och jag fick göra en stor akutoperation två veckor senare. Hade vi haft fasta läkare hade detta aldrig hänt.

 2. Leif Danielsson

  Suzanne, jag har i åratal köpt min medicin från apoteket, men jag beställer alltid från centrallagret i Kalmar via telefon. Det fungerar utmärkt med trevlig och professionell personal. Jag rekommenderar att du gör detsamma, medicin saknas aldrig! Att få den hem till Saxnäs är inga problem alls, det måste vara något fel i datorsystemet om du hänvisas till Junsele.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.