Ännu en delstat i USA kränker kvinnans makt över sin egen kropp..

Nu är det Wyoming som står på tur, den 15 delstaten som inför lagar som begränsar kvinnors möjlighet till abort. Nu blir det olagligt att sälja eller ta medicin om syftet är att framkalla en abort. Staterna begränsar nu tillgången på läkemedel som kan användas för aborter..Bryter du mot lagen kan det bli upp till 6 års fängelse och ca 94 000 kr i böter.

Det känns som att stora delar av USA (republikanska stater med Trump som frontfigur) går i rakt motsatt riktning mot andra demokratiska stater och länder.

Vad händer om dessa inskränkta republikaner får mer makt. Vad blir nästa steg. Kvinnan tillbaka till spisen, begränsa kvinnors rätt till utbildning, begränsa kvinnors rätt att rösta osv osv

För mig är det skrämmande att ett land som USA har så många politiker som vill tillbaka till ett århundrade som vi andra strävat så mycket för att komma vidare ifrån.

Men det finns orosmoln även hos oss och det enda sättet att motarbeta dem är att de demokratiska delarna av ett samhälle går samman och inte viker sig.

Tyvärr har vi en regering idag som vacklar betydligt när det gäller det.

Ondska kan visa sig på många sätt och det är lätt att manipuleras till att inte se vad som händer bakom kulisserna..

Därför är det så viktigt att vi lyfter fram våra mänskliga rättigheter och följer barnkonventionen och går samman mot de som vill tumma på detta.

Ensam kan inte göra allt men tillsammans är vi starka nog att stå emot.

Det handlar om vilka värderingar vi vi ha i ett samhälle.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Anton

  Hej.
  Det är såklart tråkigt om man inte får bestämma över sin kropp på sina villkor men redan får man inte bestämma helt över sin kropp eller sitt egna liv.
  Kvinnor får redan dessutom kommentera över männens kroppar, exempelvis vikt, penisstorlek, utseende, ålder etc.
  Kvinnor och männen har dessutom inte samma biologiska möjligheter då biologiska män kan inte exempelvis bli gravida och födda ett barn.

  Så du tycker det ska vara ett undantag när det handlar om aborter jämfört med hur allt annat ser ut?

 2. Suzanne Westerlind (inläggsförfattare)

  För mig handlar det om att varje människa har rätt till sin kropp, ingen politiker, kyrka eller någon annan i maktens boningar ska tala om för dig eller mig vad vi gör med våra kroppar. Sen att vi är olika biologiskt uppbyggda kan jag inte göra något åt. Däremot har vi gått framåt när det gäller adoptioner så att även män idag kan adoptera barn på lika villkor som kvinnan. Men ingen ska tala om för mig hur jag gör med min kropp. Det är en skrämmande utveckling som sker nu. Länder som totalförbjuder aborter oavsett om det är resultatet av en våldtäkt, en mamma som kan dö av att föda barn där till och med dödstraff utges om aborten verkställs. VI lever i 2000 talet och utvecklingen ska gå framåt och inte bakåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.