Blommor med bin

Eller ja, blommor i alla fall.
Jag har aldrig riktigt haft gröna fingrar, men det kanske är för att jag aldrig testat ordentligt. Jag menar, alla lyckades ju med smörgåskrasse på bomull när man gick lågstadiet, men sen har jag väl aldrig riktigt haft chansen. Men i år tänkte jag ändra på det, och satte lite lökar. De första skulle blomma i juni-juli och då började det ploppa upp några gröna strån ur backen, men några blommor kom inte. Så blev stråna till stora blad och för två veckor sen såg jag första antydan till blommor. Jag hade ju försökt planera blomningen så jag skulle ha blommor hela sommaren, men de som skulle blomma tidigt gillade nog inte allt monsunregn som fallit här. Men av de åtta senare lökarna jag satt, så blev det fem blommor, och en lök blev det två blommor, så egentligen sex då…  Nu lyckas jag ju inte komma ihåg vad de hette, men jag har fotat dem så jag tänkte dela med mig av min glädje att hoppet kanske inte är ute för min del.

På väg att slå ut
På väg att slå ut

En hel hög med blommor blev det
En hel hög med blommor blev det

Fina är de också
Fina är de också

Närbild =D
Närbild =D

Nu var ju dessa egentligen uteblommor, men kände inte för att vara mördare så jag satte oom dem och ställde in alla, när jag trodde att det skulle bli kallt. (Plus lite för att reta Anders, som förvisso tycker att blommor är fina, med att det blir svårare att titta ut genom fönstren)

Idag så blev det ju då istället 20grader varmt, men rätt blåsigt, så de hade nog överlevt ändå…. Men, men… Då hade man kanske inte sett dem på så här nära håll. *pekar på bilden ovan*
Bara hoppas på att regnet slutar i Piteå, där päronen är nu för att köra lite dragracing. Dagens körning hade tydligen blivit inställd på grund av det tidiga mörkret och att banan inte torkar så fort, men mamma får kanske chansen att köra ifrån de andra imorgon istället!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.