Fynd, mysterier och skrot

Jag och Anders köpte mark runt nuvarande tomten för att säkerställa att inte få några närmare grannar än de vi redan har. Det blev 18hektar med skog, åker, sjöar (eller ja, myrmark kanske) och en liten gård. Gården består av boningshus, gäststuga, lada med garage, vedbod, tillhörande utedass och hundkoja. Vi köpte allt utan flyttstäd eftersom ägaren sitter på ålderdomshem och det blev brorsonen som fick sälja allt. Vi hade sagt att det inte gjorde något om grejer blev kvar då brorsonen var äldre också, så så fick det bli.

När vi kom ner första kvällen möttes vi av ett fullt hus.
Så här ser stället ut innifrån, just nu:

Allkov(Allkov bakom köket, i panorama)

TV-rummet
(TV-rummet från allkoven)

Vad vi kan se är alla möbler kvar, men inte bara det… Vi har hittat massor av porslin, sängkläder, tavlor, strykjärn (hoppas att de har samlat, då det finns säkert ett tiotal)  nycklar (ja, till förbannelse) och en massa annat. En del av det här är så klart fynd, medan annat är rent skrot. Men vi ska försöka oss på att sälja det mesta tror jag. Jag har hittat mig ett fruktfat från Upsala Ekeby, gjort på 50-talet i alla fall, och här är några andra fynd:

En snygg gammal kaffeburk
(En snygg gammal kaffeburk)

Mitt fyndfönster
(Fönstret hemma har barrikaderats med grejer jag vill ha kvar, så som en liten kaffekvarn, en sil och form från Kockums, och några skålar)

Det tog mig en stund at fundera ut vad det här var… Häftiga är det, så de ska sparas också. Mamma, har du sett såna förr?

Avslutar med en bild av Sally i sina nya skor som hon fått av Sanna och Björn på mitt jobb.

Sally i "floppa-tofflor"
("Floppa-tofflor")

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ja jag tycks känna igen den gröna och blå saken, kan det vara ficklampor, jag tror nämligen att min farmor hade en sån i städskåpet. Men du, kolla in foppa tofflorna, jag som trodde att du inte skulle sätta såna saker på någon människa? Tur att hon är gullig i alla fall 🙂

  2. Theresé Hällsten

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-08-23 18:02)
    Yes mam. Det är ficklampor. Men jag har inte provat dem…
    ”Floppa-tofflorna” fick hon ju av Sanna och Björn. Allt i de här storlekarna är väl sött dessutom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.