Smarta djur

Jag frågade Melissa häromdagen vad "Skata" var på engelska. De har inga skator i USA, så därför visste hon inte. Vi har en skata som kommer varje år, och äter ur hängrännorna, vilket jag berättade för Melissa. Hon undrade mera och jag sa att man får se upp med allt som är glansigt för annars så snor dem det. Fascinerande, minst sagt.

Så berättade jag om "biologi-lektionen" för Anders. Han undrade vilken som är smartaste fågeln… Humm, ja, de behöver nog nödvändigtvis inte vara en papegoja, som man först kanske tänker, sa jag. Så jag googlade…

Till slut hittade jag filmer på youtube, och de är inte utan att man fascineras av kråkfåglarna, (skator, kajor, kråkor) Spana in själva:

Hos farmor och farfar var ett alltid en massa fåglar. Och man kan väl säga att det var en del fågelexperiment där också. En skatunge föll en gång ut ur boet, och föräldrarna försökte på alla vis att få den att överleva ändå. De behövde de inte, för farmor ställde sig alltid och gjorde pannkakor till frukost. Ja, igelkotten och kajan fick också pannkakor…

Massor med småfåglar var där ju också. En liten gråsparv hade klurat ut de där när man gick in och hoppade då upp på fönsterbrädan till köksfönstret där vi satt. Till slut så blev den så stursk att den hoppade upp på termometern. Ibland gjorde den som päronens katter och åka med ut när man öppnade fönstret.

…fåglar…

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.