Dag ett

Så nu har jag varit på min mini-semester. Två nätter kändes som om det hade kunnat vara 4-5 dagar i alla fall, men de var nog mest för att det hände saker hela tiden. Måste åka dit igen, så jag kan avsluta listan på sakerna jag vill göra/prova.

Så här såg dag ett ut:


Utsikten från planet. Där nere är jag snart ute och går..!

Jag tog en sån där ful-taxi till hotellet, vilket jag kom på mig själv att jag sagt att jag inte skulle göra, men så blev det, och det gick ju bra. Taxin kostade 227 kr efter dricks, vilket inte är dyrt för den sträckan. Här är det ungefär lika långt hem från stan och det går ju på 500:-, minst…En knapp timme efter jag landat var jag på hotellet där jag bara checkade in och gick sedan ut på stan.


Utsikten från balkongen på hotellrummet på nionde våningen

Jag hade bra koll på vart jag skulle gå, och det var inte svårt att hitta, men vad skulle jag hitta på?! Det blev en lång promenad och då såg jag detta:


Magyar Állami Operaház, eller operahuset 500 meter från hotellet


En Operasfinx


Jag tror att jultomten bor på operan


Szent István Bazilika, eller Sankt Stefansbasilikan


Någon typ av krog.


De har spårvagnar/tunnelbana också. Men de åkte jag först på lördagen. (Vilket jag ångrar) för 8,50:- per resa. Det kändes som att tåget gick 140km/h, men det var nog snarare 40…


Utsikten från Pest sidan, till Buda.


Buda


Slottet på andra sidan


Széchenyi Lánchid eller Kedjebron med slottet där borta bakom turistbåten. Här är jag på väg till ett av monumenten vid Danubis, Donau, för alla de judar som dödades vid floden under andra världskriget.


Så en bild av slottet igen. Synd att inte vädret var bättre, så man hade bättre sikt, men vackert var det ju ändå.

Någon annan gång kommer dag två =)

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.