Ulf Grape

Utrikespolitiskt kaos

Ja, det verkar bli verklighet om vänsterkartellen vinner valet. För en tid sedan lyckades vänstern med att få Sveriges Riksdag att erkänna folkmordet på armenier i Turkiet 1915. Det var kanske vällovligt men det hände ju för rätt länge sedan och dessutom fanns inte Turkiet då. Vare sig turkar eller armeier som jag pratat med tyckte att det var speciellt intelligent av Sverige att komma med ett erkännande nu. Vi blev nämligen det första land som erkände händelsen efter det att en försoningsprocess startat mellan länderna. Att Sverige i det läget pekar finger åt regionen stärker inte vår röst i världen, tvärtom. Nej, syftet från vänstern var ett helt annat. Man vill nämligen inte att Turkiet ska bli medlemmar i EU och dessutom vill vänstern att EU ska upplösas. En gammal ouppklarad konflikt är ju perfekt att grusa maskineriet med.

Nu är nästa prov på vänsterkartellens utrikespolitiska fingertoppskänsla under uppsegling. Den här gången har vänsterkartellen inskrivet i sin valplattform att de ska erkänna Västsahara vid en eventuell valseger. Västsahara ligger söder om Marocko och när Spanien drog sig ur landet 1976 så annekterades den största delen av området av Marocko. Västsaharierna startade då ett gerillakrig som pågick fram till ett vapenstillestånd 1991. I Västsahara bor ungefär 250,000 människor.  Den svenska linjen har hittills varit att hänvisa till den medlingsprocess som FN håller i och vänta med ett eventuellt erkännande tills den är klar. Men det vill inte vänsterkartellen, nej återigen ska rättrådiga Sverige tala om för omvärlden vad som är rätt och vad som är fel. Syftet är även denna gång att väcka stor internationell uppmärksamhet till Sveriges agerande. Jag tror att det kommer att gå väldigt fort för en eventuell vänsterkartell i regeringsställning att förstöra Sveriges anseende i världen, ett anseende som många hederliga socialdemokratiska regeringar och Allilansregeringen byggt upp och förvaltat. För den nuvarande socialdemokratin står väldigt långt från den gamla även i utrikespolitiska frågor. Vem i hela världen skulle tillåta att socialdemokratisk utrikespolitik skulle få bestämmas av vänstern?

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Otrevligheten hos hr Grape gör sig tydlig. Så här träffande står det om begreppet ’Vänsterkartellen’ på Wikipedia:

    ”Vänsterkartellen var under valet 2006 de borgerliga partiernas pejorativa benämning på samarbetet mellan socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.”

    Att kalla det rödgröna samarbetet för en ”kartell” är lika nedsättande som att kalla Alliansen för ”allifjanten”. Tror bestämt att hr Grape får hyfsa till sitt ordbruk hädanefter…

  2. Ulf Grape

    Svar till Ingemar Wincent (2010-05-24 19:46)
    Hr Wincent,
    att ordet kartell skulle vara förolämpande låter lite väl känsligt. Privattjänstemannakartellen, PTK, känns inte heller speciellt förolämpande benämning på en facklig organisation. En kartell är en överenskommelse att lägga sin interna konkurrens åt sidan och samordna sina argument mot en yttre motsåndare. Vänsterkartellen mot Alliansen blir det även i fortsättningen för min del.

  3. Ingemar Wincent

    Om nu ordet ’kartell’ är så värdeneutralt, varför då envisas med att kalla högersamarbetet för det mer positivt klingande ’allians’? Vareviga gång en högerpolitiker ska nämna det rödgröna samarbetet så hänvisas till ’vänsterkartellen’, medan man refererar till sig själva som en ’allians’. Varför inte kalla de rödgröna för ’vänsteralliansen’ eller kort och gott ’de rödgröna’? Kanske läge att börja med det, alternativt att börja kalla sig själva för ’högerkartellen’ (eller ’kartell för Sverige’)? Smaka på ordet! Känns det verkligen jättebra i munnen? Lämnar det inte en viss bitter eftersmak?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.