Ny

Ny

”Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner ur himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man. Och från tronen hörde jag en stark röst som sade: ”Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer. Ty det som en gång var är borta.” Och han som satt på tronen sade: ”Se, jag gör allting nytt.” Och han sade: ”Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna.”
Upp 21:1-5

Verserna här ovanför syftar på tiden när den här jorden inte är längre. Men en sak som är så bra med Gud är att han gör allting nytt hela tiden. Många saker tar vi för självklart, bara tänk på allt som händer i naturen, på våren när allt som sovit under vintern blir nytt. Men också varje dag händer något. Har du någonsin studerat snöflingor på vintern? Varje snöflinga är en ny och unik skapelse. Det är inte bara i naturen Gud gör nytt, ta vår kropp som exempel, varje dag bildas nya celler och mat transformeras till ny energi och det händer mycket mer och det är saker vi tar för självklart. Är det verkligen självklart? Det är en fråga för ett annat tillfälle. Gud gör även vår personlighet ny och jag förstår att vissa tycker att det är skrämmande eftersom det krävs förändring för att göra något nytt och förändring är skrämmande. Jag kan bara tacka Gud för den förändring han har gjort i mig.
För 10 år sen var jag rädd och väldigt blyg. Jag vågade knappt prata med andra människor. Sen mötte jag Jesus och blev en kristen sen dess har Gud arbetat med mig och för det mesta har jag låtit honom göra det. Så när jag ställer mig framför spegeln idag ser jag en helt annan Rosina än för 10 är sen. Och det är inte bara det att jag har blivit längre och äldre utan jag är ny. Jag vågar prata med människor. Jag kan till och med stå inför en grupp människor och prata och undervisa. Jag jobbar som servitris där jag träffar massa nya människor som jag måste prata med, på engelska dessutom, flera gånger i veckan. Jag har rest tvärsöver Atlanten for att följa den dröm jag tror att jag och Jesus delar för min framtid. Allt det här skulle ha varit omöjligt utan Gud.

”Se, jag gör allting nytt”

Rosina Johansson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.