Omfamnad av sanningen

Jag har vuxit upp i ett missbrukshem. Min uppväxt präglades i väldigt stor omfattning av lögner, förnekelse och förtvivlan. Människor som stod mig nära ljög för sig själva, för varandra och för utomstående. Det gjorde även jag.
Man kan alltså säga att sanningen var sällsynt men att det däremot till stor del förekom olika nyanser av osanning i det som jag kallar mitt barndomshem. Omedvetet blev jag något av ett proffs på att se alla dessa nyanser av osanning och kunde avgöra andras mer eller mindre lyckade försök att inte riktigt säga som det var. Jag blev misstänksam.

När jag lärde känna Jesus så iakttog jag även honom på precis samma sätt som jag lärt mig att iaktta alla andra i min omgivning. Med misstänksamhet. Jag letade hela tiden efter sprickor i fasaden, dolda budskap och faktafel som jag kunde ifrågasätta.

Men hur jag än letade, vad jag än tyckte mig upptäcka för nyanser av osanning, så stod han där, orubblig. I evangelierna hävdar Jesus gång på gång att han är kärlek. Han hävdar bestämt att han är sanningen. Dessutom säger han att jag kan lita på honom och att även jag är välkommen i hans rike, bara jag säger ja. Och det gjorde jag till sist. En dag vågade jag ta det enorma steget. Jag vågade försiktigt krypa in i Guds kupade händer, lägga mig där och låta mig omfamnas i hans orubbliga sanning.

Sofia Stenbom

7 kommentarer

  1. "Dosan"

    Den största osanningen är religion och att det ska finnas nåt slags ”gud” uppe i skyn. Så, bra, nu kan du släppa det och vara fri som oss andra!

    • Vilhelmina Missionsförsamling (inläggsförfattare)

      Hej Dosan!
      Jag tror att friheten finns hos Jesus Kristus, trons upphovsman och fullkommnare!

      Var välsignad!

  2. Petter Löfgren

    All respekt för troende- och världsbildsuppfattningar, och jag ska försöka hjälpa folk på traven så gott jag kan!

    Du skriver ”Jag letade hela tiden efter sprickor i fasaden, dolda budskap och faktafel som jag kunde ifrågasätta”, vilket leder mig till grava funderingar kring naturen av dina efterforskningar…

    Lite hjälp på traven ger jag i form av dessa två länkar:
    1: http://www.godisimaginary.com/index.htm
    2: http://youtu.be/6RT6rL2UroE

    Ha en bra dag!
    Nyckelord: #Utbildning #Källkritik

    • Vilhelmina Missionsförsamling (inläggsförfattare)

      Hej Petter!
      Kul att du tittar in och kommenterar!
      Jag vill börja med att säga att detta var ett personligt vittnesbörd och inte en skrivelse som är tänkt att dissekeras vidare.
      Dock vill jag kort kommentera dina hashtags #utbildning och #källkritik. Generellt kan man säga att de som är mest Gudskritiska finns i spannet av personer med begränsad akademisk utbildningsnivå och då gärna i ett sekulär-humanistiskt land som Sverige. Som jämförelse kan nämnas att ca 40% av alla forskare i USA tror på en personlig Gud.

      Dock måste understrykas att detta inte är det som är det viktigaste.
      Det viktigaste i Guds församling är att det finns plats för alla typer av människor! Detta då den levande Guden är intresserad av oss alla, och därav fylls församlingarna av allt från de enklaste till de mest ansedda personerna. Orsaken till detta är att det för Gud är irrelevant om du är anställd på Samhall som städare eller specialistläkare på S:t Göran.

      Vi kan naturligtvis -lika lite som du- bevisa Guds vara eller icke vara, men vi vet att människors liv blir förvandlade i Sverige och ute i världen varje dag! Vi vet att en världen kan ses ur ett Bibliskt perspektiv där bitar faller på plats och där vi får se Jesus hela och upprätta människor, detta handlar dock om tro och då tro på Jesus Kristus som en personlig frälsare!

      Jag ger också lite hjälp på traven gällande vetenskap, skapelse, tro etc.:
      http://www.gluefox.com

      Var välsignad!

  3. Otroligt

    Visst är det otroligt att dom som kallar sig själv utbildade och upplysta, förföljer dom kristna med exakt lika stort hat som deras förfäder förföljde oss för 2000 år sedan?

    Dom tror att dom är moderna men deras hat är 2000 år gammalt, jag är säker på att dom fortfarande skulle tortera och korsfästa oss fortfarande, om det inte fanns lagar emot det.

    Så ”upplysta” är dom.

    Av den orsaken väljer jag att inte gå ut med mitt namn i den här kommentaren, av rädsla för att bli hånad och förföljd.

    Jag tycker att du är mycket modig och jag skulle önska att jag hade samma mod att utstå samma spott och spe som du gör, för att människor ska bli frälsta men jag vågar inte, jag blir jätteledsen när folk hånar mig.

    Jag hoppas att du orkar fortsätta.

    • Vilhelmina Missionsförsamling (inläggsförfattare)

      Hej Orolig!
      Tack för dina fina ord och för att du är så ärlig!!

      Tyvärr så är förföljelsen mot kristna stor ute i världen, hemma hos oss i Sverige stannar det oftast med ett hån, men våra trossyskon får utstå mycket.

      Vi får be för de utsatta och be för de som på ett eller annat sätt förföljer troende.

      Jag ber för dig och må Gud välsigne dig rikt min vän!

  4. Inre glädje

    Tack Sofia för ditt vittnesbörd.Önskar dig Guds rika välsignelse i fortsättningen.Kram.
    När jag växte upp var det självklart med att tro på Gud,det var inget man ens ifrågasatte.När jag i sena tonåren mötte en person som talade med mig om Jesus tyckte jag den var det knäppaste som fanns,nog kunde man tro på en diffus Gud men sen var det stopp..men en dag hände det som jag ALDRIG trodde skulle ske,jag blev frälst. Ett konstigt ord tyckte jag då, men fick i mitt hjärta uppleva en total förvandling som följt mig sen dess.Av utrymmesskäl skriver jag inte mer men skulle önska att du som inte tror eller tvekar,VÅGA PROVA. Våga be Jesus om ett existenstecken i ditt liv,VÅGA se vad det kan ge dig,Du har inget att förlora.Om du är på kalas hos någon du inte känner speciellt väl och blir bjuden på något du inte smakat förr,hur gör du då??? Våga smaka..Döm inte bort det du aldrig prövat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.