Näthatet….

Den aktive Socialdemokraten Fanny Eriksson driver en blogg här på VK.. Hon har utsatts för näthot och nu har hon gjort en polisanmälan. Starkt och helt rätt Fanny. Man ska inte behöva utstå sådant.

Jag har själv för något år sedan gjort en anmälan då en person skrev något mycket otrevligt. Är övertygad om jag sagt något sådant framför ansiktet till en person på stan så hade jag nog åkt in i finkan. Nu menade polisen att är man i bloggvärlden så får man räkna med ”mothugg”. problemet var bara det att denna kommentar inte hade med inlägget att göra och jag visste ju inte vem som döljde sig bakom skärmen. Anmälan gjordes men jag fick ett brev att det hela lades ned. Fick senare ett mail av personen och jag hade nog inte behövt vara fysiskt rädd för honom men det tar inte ifrån det faktum att jag ansåg det var ett hot.

Jag får även idag vansinniga kommentarer och mail. Dessa kommentarer slänger jag i papperskorgen. Det brukar i regel handla om saker kring mig som person som inte ens stämmer. När man även som jag också är kristen så viner det in en massa osanningar och påhopp från ikke troende. Jag accepterar att folk har åsikter och håller sig till ämnet.

Jag accepterar att folk har olika åsikter men man ska inte låta åsikter gå över till hat eller hot.Jag tycker Fanny Eriksson gör helt rätt att anmäla. Nätet och bloggkommentarsfältet är ingen plattform för hot och våld.

932fc5ce52d511e3aceb12f8a5fa1ad6_8

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.