Yvonne Renman, Vindeln

Feng shui?

Det är inte alltid helt lätt att vara tonårsförälder när ett av barnen(inga namn nämnda)kommer hem med en bok ifrån skolan med feng shui, tanken är god men i den tonåriga ivern att få energierna i lägenheten rätt börjar en omflyttning av möbler och saker som kan få den tålmodigaste föräldern att blekna.
Detta är en 3000 årig kinesisk lära som om man tänker efter inte riktigt är praktiskt genomförbar i vårt hem, de hade nog knappast lika mycket möbler och prylar som vi har i dag, inte helt lätt att upplysa en tonåring om detta och inte helt populärt heller.

Vissa fördelar fanns dock med denna feng shui rensning, inga smutsiga kläder fick ligga på golvet det gav dålig energi även dammråttor på golvet skulle undvikas,gamla kläder skulle slängas. Det har nog aldrig varit så välstädat och bortplockat hos oss som denna dag.

Fördelen med tonårsbarn är ändå att lika fort som en fix ide uppkommer lika fort försvinner den av sig själv, redan dagen efter pratades det inte längre om detta, men jag tror att jag skulle behöva en liten släng av feng shui för jag skulle verkligen behöva slänga en massa skrot, har lätt att samla på mig onödiga saker speciellt trasiga som jag ska fixa när jag får tid….

4 kommentarer

  1. Dan & Kerstin

    Om Feng shu tar bort dammråttor är vi många som blir intresserad. Trevligt att vår favoritflorist har börjat blogga 🙂

  2. Mia

    Hej där så trevligt att se dig som bloggare, jag tycker det är trevligt att läsa Vindelbloggen och nu när även du är där så blir det ännu roligare !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.