Yvonne Renman, Vindeln

Sorgligt.

Har haft en riktigt djup och viktig diskussion med en av mina barn, tänk vad de har det jobbigt, de ska alltid vara "nådda" och tillgängliga på sms och på sin dator, när kan de nånsin  bara vara. Det är så sorgligt att de är så stressade. Undrar verkligen hur det ser ut om 10 år. Allt man alltid ska finnas tillgänglig, tänk hur det var förr, var man inte hemma på sin hem telefon så fick man ringa upp senare , nu är det katastof och vad är det för fel när min kompis inte svarar, har det hänt nåt eller har hon/han slut på batteri?. Jag tänker tvinga mina barn att stänga av sina telefoner, vilken hemsk mamma, åtminstånde tills de hunnit ikapp med sig själva, man kan behöva sitta med en kompis el förälder och prata, ta en kopp te tända lite ljus och bara softa, barnen behöver vår tid även om de börjar bli  stora måste vi lyssna på dem och ge dem av vår tid, var är vi på väg egentligen, det är ju ändå vi som är de som barnen tar efter och är vi stressade och inte bryr oss hur blir då de…..

Vi vuxna har blivit så egoistiska i vårt tänkande och sätter vårt eget bästa framför barnens, vi har satt dessa barn till världen och det är vi som ska forma dem till självständiga tänkande människor inte mobbande,förtryckande och illvilliga människor.

Man präglas otroligt mycket av sina vuxna förebilder. Gör något tillsammans med era barn för deras skull inte för er egen så ska ni se att både ni och barnen mår så mycket bättre.

 

4 kommentarer

 1. BIM

  Jag delar helt din uppfattning och är övertygad om att det finns några till som gör det, men nog verkar det som om huvuddelen av föräldrarna aldrig borde ha blivit föräldrar.

 2. klokt

  Jätteskönt att läsa om en förälder som BRYR sig. Håller helt med dig att vi måste kunna koppla bort och BARA VARA ibland. Önskar dig en skön helg/Kram

 3. Yvonne

  Tack. Och visst är det sorgligt att den del inte verkar bry sig, men det är tur att det finns ändå väldigt många bra föräldrar också, inte att förglömma :)Kram Y

 4. GG

  Jag har testat det där med att införa ”mobilförbud” ibland.. och det kan rekommenderas. I början verkar de unga lida av abstinens men efter ett tag så märken man att lugnet infinner sig så nog bidrar mobiltelefoner och datoreer till rätt mycket stress hos våra barn. Lyckas man bara få dem att stänga av telefonen så pass länge att de själv känner att det faktiskt är ganska skönt så kan det till och med hända att telefonen får vara avstängd en längre tid… Nejdå, det är inga fantasier utan det kan hända.. jag har själv varit med om det.. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.