Fastighetsägaren eller skattekollektivet?

Nu är regeringen igång igen för att straffbeskatta folket. Om du har ett fritidshus där allt fler grannar vill nyttja det som permanentboende så är du i farozonen.

Det är nämligen så att det ligger ett förslag på regeringens bord där man vill lägga kostnaden för nya och upprustade kommunala gator helt på intilliggande fastigheter. Det kan innebära kostnader upp till 150 000 kr för en enskild fastighetsägare bara för att någon av stuggrannarna vill bo permanent i sin stuga.

Jag är i o f sig inte emot att kostnaden läggs där den hör hemma men det som rör skattekollektivet ska också ligga där. Möjligheten för kommunen att ta ut kostnaderna av fastighetsägaren finns redan idag, men måste då ske i samråd med fastighetsägarna.

Det är det senare som regering vill plocka bort. Alltså man ska kunna pålägga kostnader utan att ens behöva fråga eller ha dialog med fastighetsägarna i området. Om man lägger kostnader som förr betalas av skattekollektivet på fastighetsägaren så bör skatten sänkas i den delen. Allt annat är ologiskt. I annat fall blir skatteuttaget för stort.

Men tror ni nuvarande regering kommer sänka skatten? Nej lägga så mycket som möjligt på fastighetsägare, företag och enskilda och sedan få reformutrymme i budget att lova saker som man sen inte utför det är regeringes melodi.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.