Sök i det lilla

Någon har sagt att meningen med livet är 42 – men det är nog att ta i. Tror istället att vi ska söka i det lilla; som att upptäcka storheten i att få sitta och dricka sotsvart, starkt kaffe en morgon när precis allt är möjligt. Jo, det gäller att hitta rätt position, inte ha någon fot kvar i det som varit eller sticka in huvudet i framtiden. Det räcker att stå kvar och se sig omkring – för det är precis där som livet pågår. Märkligt nog. Fast det ska erkännas, på sistone har jag nog haft båda fötterna ute i hallen, i det förgångna. Men jag jobbar på saken.

Under gårdagen läste jag en himla masa texter som ska in i tidningen Vasaplan.Några små stavfel här och där, inget farligt, men så är det också fullblodsproffs som utfört jobbet; som skrivit och fotat, debatterat, ritat serier – allt för den goda saken.Så det blir ytterligare ett bra nummer – som kommer ut på gator och torg här i Umeå den 22 maj.

Ska väl ut och vandra snart. En vandring i solen, får vi hoppas.

 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Inger

    Ja nu blev jag in-lockad igen..av dina ord om att söka i det lilla …..och så om starkt kaffe KOKT för mig och sittandes på bron och lyssna till tystnadens alla olika ljud Som så lätt försvinner i dagens brus Dom där (som du ”säger” ) värdefulla ögonblicken,som är så viktiga att ta tillvara på.Att andas in och känna enkelhetens storslagenhet..i nuet Det ger livselixir för dagen det 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.