Löven gör en vinst – om än liten

Nu har Björklöven offentliggjort deras bokslut och på sista raden är det för tredje året i rad svarta siffror.

Följande skriver klubben på dess hemsida:

  • Koncernens intäkter för perioden uppgick till 31,4 MSEK (30,2 MSEK)
  • Koncernens resultat efter skatt uppgick till 0,2 MSEK (0,4 MSEK).
  • Koncernens likvida medel vid verksamhetsårets slut uppgick till 4,5 MSEK (4,6 MSEK)
  • Stärkt fokus på att omsättningsmässigt växa inom koncernen, dock ej på bekostnad av lönsamhet.
  • Fortsatt utveckling av organisation med Joakim Gustafsson som ny VD, ansvarig för det affärsmässiga, samt Joakim Fagervall i en ny General Manager roll ansvarig för sporten.
  • Det hårda arbete som från hela föreningen under ett antal år lagts ned för att skapa en Ekonomi i Balans, fortsätter att skörda frukt. Trots en sportsligt tuff säsong för A-lagsverksamheten, lyckades Björklöven för säsongen 2015/2016 visa positivt resultat i både A-lagsverksamheten (AB Björklöven) och Ungdomsverksamheten (IF Björklöven).

Under nästkommande säsong stärks fokus på att omsättningsmässigt växa för att möjliggöra fortsatta kontrollerade satsningar för att utveckla verksamheten, allt från att skapa ännu bättre förutsättningar för våra barn och ungdomar att utvecklas som ishockeyspelare, till att bedriva elitverksamhet på både herr- och damnivå på allra högsta nivå. Strategisk färdväg, varumärkesplattform och rätt ledning finns på plats, nu handlar det om att konkretisera och realisera.

Resultat A-lagsverksamheten (AB Björklöven)

Rörelsens intäkter för året uppgick till 23,0 MSEK (22,6 MSEK). Trots en sportsligt tuff säsong och mindre bidrag från TV-avtal och andra centrala intäkter, ökade omsättningen något. Rörelsens resultat uppgick till 20 KSEK (0.3 MSEK). De ekonomiska förväntningarna på året var i budget högre ställda än vad utfallet visar. Men genom säkrade ekonomiska processer visar resultatet på en god kostnadskontroll och medvetenhet.

Bolagets Egna Kapital uppgick vid verksamhetsårets slut till 6,6 MSEK (6,6 MSEK)

Resultat Ungdomsverksamheten (IF Björklöven)

Rörelsens intäkter för året uppgick till 8,4 MSEK (7,6 MSEK), vilket är en intäktsökning på drygt 11% och kan härledas till framför allt ökade utbildningsersättningar tack vare framgångsrika Björklövare. Resultatet uppgick till 0,2 MSEK (0,1 MSEK).

Det arbete som läggs ned från tränare, spelare, lagledare och föräldrar för att följa de ekonomiska riktlinjer som de senaste åren implementerats, är otroligt imponerande och av yttersta vikt för hela föreningen. Vi är väldigt stolta att vi tillsammans med er skapat en ekonomisk stabilitet i föreningen.

***

När jag pratade med Joakim Gustafsson tidigare i vår trodde och hoppades han på ett plusresultat – vilket de lyckades med. Som jag skrev då – Björklöven börjar bli unika. Starkt!

Till Sporten säger vd:n: – Fantastiskt att vi ändå gör en vinst, säger Björklövens vd Joakim Gustafsson. Det var tredje året i rad vi visade svarta siffror både i bolagen och i föreningen. Ni kan läsa hela artikeln här (plus).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>