Träningsrapport 7/9: PP-träning

Det var powerplay på schemat när Björklöven tränade på torsdagen, dagen före matchen mot Skellefteå AIK. Såg det bättre ut? Njae!

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.25 på tisdagen i T3 Center. Spelvändningar och powerplay var på schemat.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Jacob Andersson, Niklas Pavel, Austin Farley, Kim Karlsson, Erik Rainersson

Simon Backman, Simon Åkerström, Nicklas Johansson, David Lindqvist, Emil Norberg

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist, Filiph Åström, Fredrik Andersson, Alex Hutchings.

Stefan Andersson, Adam Berglin, Marcus Jonsson, Andreas Vkström, Mattias Granlund + Charles Backman (J20)

Saknades: Jonas Emmerdahl, (skada), Emil Wikström (skadad), Isak Stenlund-Ädelgran (skadad), Tobias Hage (sjuk), Axel Ottosson (skadad), Albin Holmgren (vilade)

Träningen

¤ Pass, mottag, avslut i friläge i ett par olika varianter

¤ Uppspelsövning 4 mot 2 till 2 mot 2 som Löven körde länge, med ett avbrott för långt snack.

¤ 3 mot 2-övning från spelvändning i mittzonen

¤ Powerplay 5 mot 4

PP1: Stenqvist, Hutchings, Fredrik A, Pukka, Messy

PP2: Jakob A, Simon Å, Linkan, Kim, Farley

¤ 5-5-spel i en zon med start från hörnet. Försvarande lag skulle ta sig ur zon, anfallande hitta lös från hörnet och till avslut.

Noterat:

¤ Cody Murphy tränade inte och han har som sagt en bra bit från spel med sin fot.

¤ Powerplayspelet.

PP1 fungerade ganska bra. Hutchings hade något direktskott upp i krysset. Intressant med Pukka högt upp i slottet och Messy framför målet. Stenqvist funkar bra som skytt också. Den här linan finns det potential i även om du kanske kan byta ut Pukka mot en spelare med bättre direktskott. Det som dock är lite lättläst är hur mycket Löven söker Hutch för direktskott. Andersson måste vara ett eget hot från vänstersidan för att det ska funka.

PP2: Här fattar jag inget alls. Fem left-fattade spelare. Två lef-backar som nästan åker in i varandra. Ingen stark kille framför målet utan tre små, snabba spelare. Näe, bygg om, bygg rätt. Det blev mest en röra och de skapade knappt ett läge på 10 min PP. Det är i mina ögon inte spelarnas fel. Det är bara felbyggt. Vi får se om jag får rätt. Hellre in med Stefan Andersson till vänster så att det finns en right-klubba allafall.

¤ Laget kommer inte helt rätt i uppspelsövningarna. De är lite otajmade. Där känner jag mig lite orolig inför matchen mot Skellefteå och seriepremiären. Tappade puckar i uppspelen är livsfarligt.

¤ Austin Farley hade en läcker räd i två mot två spelet. Han fortsätter att lysa på försäsongen.

¤ Intressant med Åström med Hutchings och Andersson nu när Murphy inte körde. Snacka om att killen får komma in i hetluften om han får spela där mot Skellefteå. Alternativet hade varit att flytta ned honom och byta med Linkan eller så, men det verkar som att Fagervall vill ha tre jämna linor.

¤ Många var kvar efter träningen och nötte extra. Som vanligt Hutchings som alltid är kvar och skjuter direktskott från cirkeln.

8 kommentarer

 1. Ellge

  Tro om Pavel vore något att ställa framför mål i pp? Med uppgift att skymma målvakten och stångas lite och peta in returer…

 2. patric

  Det måste vila en förbannelse över Klubben björklöven alltid dessa skador
  och alltid på dom viktigaste spelarna….ja jag vet att säsongen inte har börjat men
  tycker det har varit så här dom senaste säsongerna, spelare som är skadad innan ens
  säsongen har börjat, lär ju inte bli bättre sen (vet att jag är negativ) men bli bara så trött..

 3. Per

  Messy i PP? För att Fredric A ska kunna hota så måste han kunna passa killen framför mål som kan gå ner bakom mål. Messy är omöjligt den spelaren.. In med Linkan där istället.

  PP2 behöver nya spelare men till dess de infinner sig så kan man väl köra Farley-Otto-Murphy. Kim får dra ner tempot och ta Murphys plats tills vidare.

  I förlängningen så måste det in minst en farlig rightare till och en spelakicklig center. Fredric Andersson är knappast tillräckligt vass offensivt för att leda ett av seriens bästa PP. Han kan ev axla PP2 30 sek varje powerplay.

  Värva Faggy!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Otto och Murphy är ju skadade, men när de kommer tillbaka lär PP göras om för båda ska in.
   Dock är bristen på rightare de jobbigaste i hela grejen. En måste in.

   • Per

    Är ju relativt ovärt att nöta pp när hälften av spelarna saknas. Det viktiga är att få ihop PP1 som är möjligt. Sedan att skadade och eventuellt nya spelare ska in är en annan sak men det blir bara löjligt om Fagge envisas med Messy som har noll puck och noll målkänsla i en förstauppställning.

    Ska man kolla på PP-linorna och vad Löven har att tillgå så borde man för övrigt använda Stenqvist i PP2 iom han är den ende rightaren i laget förutom Hutch som är kapabel att spela offensivt. Med minst en rightare in så kan Stenqvist för all del gå i PP1 men som det är nu så måste man dela på honom och Hutch.

    Jag må vara en läktarcoach men ibland förvånas man av avsaknaden av en idé hos vissa tränare. Jag gillar Fagge men han är väl kanske inte riktigt bäst på att värva ihop ett spetsigt lag som behövs när det sedan ska vankas pp.

 4. Pingback: Läget i lagen inför derbyt | Lövenbloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>